darie 05

Procurorii DIICOT Neamţ, care l-au trimis în judecată pe profesorul de muzică Lucian Darie, pentru pornografie infantilă, sunt nemulţumiţi de pedeapsa pe care Tribunalul Neamţ a pronunţat-o în acest caz. Anchetatorii au atacat sentinţa cu apel, iar procesul se va judeca la Curtea de Apel Bacău, care va pronunţa o hotărâre definitivă. Lucian Darie a fost condamnat la 3 ani şi 11 luni de închisoare cu executare, plus despăgubiri de 10.000 de lei către una din victime şi exact 16.320 de lei către cealaltă.

Dosarul s-a judecat cu uşile închise, iar hotărârea instanţei nu se poate comunica public, în ideea de a proteja fetiţele care au vârste până în 7 ani, aşa încât nu se ştie cum au motivat procurorii apelul. Cel mai probabil au cerut o pedeapsă mai aspră, având în vedere că Darie s-a folosit de autoritatea sa de profesor pentru a-şi agresa victimele. Pe de altă parte, le-a lăsat să se joace cu instrumentele muzicale de la Palatul Copiilor, creându-le impresia unei „recompense” pentru a păstra tăcerea în privinţa „micilor secrete”. Lucian Darie a fost arestat la sfârşitul lunii aprilie, după ce mama uneia dintre elevele sale l-a reclamat la poliţie că face lucruri la care niciun om cu mintea normală nu s-ar fi gândit. Dovada că a fost în stare să maculeze inocenţa unor fetiţe, de vârsta fiicei lui, a fost găsită chiar în calculatorul pe care îl folosea la serviciu. În ultimul moment, după ce-a fost sunat chiar de mama care l-a reclamat, Darie a şters toate fişierele în care stocase filmuleţe şi poze şi şi-a dus calculatorul la o firmă de specialitate, să fie reinstalat. De acolo l-au recuperat anchetatorii, care au reuşit să găsească “urmele” fişierelor şterse şi să le prezinte ca probe la dosar. (C. MIRCEA)

2 COMENTARII

  1. LUCICA de acu o sa dai din zongora pe la FACULTATE ,daca cazi la BACAU ,ai sanse cu vocea ta sa intri DASCAL la BISERICA, ce dom comisar NISTOR nu a bagat si el DOAMNE MILUESTE SI APARA PE NOI .

Comments are closed.