0:00

DIICOT: Grupare de traficanţi de ţigări cu vameşi angajaţi!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDIICOT: Grupare de traficanţi de ţigări cu vameşi angajaţi!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDIICOT: Grupare de traficanţi de ţigări cu vameşi angajaţi!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DIICOT Iaşi și polițiştii de frontieră au efectuat, miercuri, 23 noiembrie, 22 de percheziții în județul Iași, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări, care se ocupa cu contrabanda de țigări, potrivit unui comunicat de presă. Sunt vizați și doi angajați de la Vama Sculeni.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada decembrie 2015 – noiembrie 2016, pe raza judeţului Iaşi s-a constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat, în mod constant, în scopul introducerii ilegale de ţigarete în România, achiziţionarea de cantităţi însemnate de ţigarete provenite din fapte de contrabandă de la cetăţeni moldoveni, pe care le-au colectat, transportat, depozitat şi comercializat prin intermediari sau direct în scopul obţinerii de beneficii financiare”, potrivit sursei citate.

Gruparea intitulată „Trandafir” era organizată pe 5 nivele, cel mai interesant fiind chiar ultimul dintre acestea, care „era constituit din persoane racolate de către membrii grupului, respectiv inculpaţii Ivanov Valeriu si Iosup George Ionut, lucrători vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni care, în schimbul unor sume de bani sau bunuri, au facilitat trecerea prin PTF Sculeni a unora dintre membrii grupării infracţionale”.

Cu ce se ocupau celelalte 4 nivele puteţi lectura AICI.

La percheziţii au fost descoperite „diferite sume de bani, cantitatea de 56.880 ţigarete (2.844 pachete ţigări), de diferite mărci, în valoare totală de 25. 900 lei, (5.743 euro), 39  cartele SIM, 1 binoclu, 1 costum scafandru, 3 bijuterii tip lanţ din metal galben,1 tabletă, 1 laptop, 1 memory-stick, 185 recipiente alcool de diferite sortimente (whiskey, vodka, cognac, vin) conţinând cantitatea totală de 131,2 litri alcool, de provenienţă duty-free şi cu timbru acciză Republica Moldova, în valoare totală de 1.584 euro (7.144 lei), diferite înscrisuri utile cauzei si 8 autovehicule indisponibilizate în valoare totală de 36.100 Euro”, mai precizează DIICOT.

Procurorii DIICOT Iaşi au dispus „reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a  inculpaţilor Mihalciuc Adrian, Cazacu Nicolaie, Tabaranu Petru, Matei Constantin, Tabaranu Gheorghita Irinel, Matran Dumitru Iulian si Varzari Victoria, urmând ca la data de 24.11.2016 să fie prezentati Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de inculpaţii Ivanov Valeriu si Iosup George Ionut s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile”. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentDeși a vrut să „fugă”, Eugen Pancu rămâne la Poliția Locală
Articolul următorÎnvățământul în Neamț: 1,4 milioane de absențe, școli fără pază și fapte penale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.