Procurorii  DIICOT Suceava au efectuat, luni, 24 aprilie, percheziții (domiciliare şi la sediul unei instituţii publice), într-o cauză în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale, se precizează într-un comunicat de presă al DIICOT.

“La data de 14.03 2017, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Suceava, a formulat către DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, o sesizare cu privire la suspiciunea că unor minori, în vârstă de 4 şi respectiv 15 ani,  le-au fost administrate substanțe din categoria stupefiantelor de către o persoană care a avut acces direct, prin prisma atribuțiunilor de serviciu, la rețete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic”, potrivit sursei citate.

Procurorii au dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi minori, iar acestea au evidențiat un rezultat pozitiv pentru opiacee și benzodiazepine. Aceasta presupune, precizează anchetatorii, prezența unuia sau mai multor substanțe cum ar fi: Oxazepam, Alprazolam, Diazepam, Bromazepam, Clonazepam, Nitrazepam, Clorazepate, etc. “În cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezența uneia sau mai multor substanțe din această clasă: morfină, codeină, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc”, se relevă în comunicatul DIICOT.

La sediul DIICOT Suceava vor fi aduse, în vederea audierii, 4  persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române. La percheziţii au participat şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava. (ZCH NEWS)