Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii DIICOT Iaşi au efectuat, miercuri, 16 decembrie, 4 percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de mare risc şi de risc, se precizează într-un comunicat de presă. Una dintre percheziţii s-a derulat în Timişoara şi celelalte 3 în Iaşi. Din cercetări a rezultat că membrii grupării, 5 la număr, ar fi procurat droguri de mare risc (cocaină, ecstasy) şi de risc (cannabis) din Olanda, pe care le-ar fi comercializat unor dealeri din Iaşi, Timişoara şi Bucureşti.

“În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării 700 grame de canabis, 1.638 de comprimate ecstasy, 20 grame de cocaină, 10 timbre de LSD, 1.340 de euro, 5.822 de lei, 4 laptopuri, un sistem informatic, 2 HDD, 7 telefoane mobile, 7 cartele SIM, 4 carduri de memorie, 8 cântare electronice, o instalaţie pentru cultivare şi întreţinere indoor de plante de cannabis, dispozitive de iluminat, ventilat, preparat şi ambalat, 2 kit-uri pentru identificarea cocainei”, se precizează în comunicatul citat.

Au fost conduse la audieri 5 persoane, două dintre acestea (Jallouli Abderrahman, cetăţean tunisian şi Bercea Anca-Georgeta, cetăţean român) fiind reţinute şi ulterior arestate preventiv.  Procurorii DIICOT Iaşi  au solicitat instanţei de judecată şi arestarea preventivă în lipsă a lui Turki Skander, care este acuzat că a constituit grupul infracțional în 2015. (ZCH NEWS)