pietricica turism

Procurorii DIICOT Iaşi au reţinut, sâmbătă, 20 mai, pentru 24 de ore, doi bărbaţi pe care îi acuză de “trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și introducerea, în mod ilegal, în România de droguri de mare risc”.

“În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul  Spiratos Dragoș Andrei  a comercializat droguri de  risc şi de mare risc, respectiv, cannabis, ecstasy şi amfetamină, mai multor consumatori de pe raza municipiului Iaşi. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constat că inculpatul Spiratos Dragoș Andrei a procurat drogurile de mare risc de la inculpatul Ernilă Tudor Constantin care, la rândul său, le-a comandat în mediul on-line prin intermediul platformelor de tip «onion – dark net»”, precizează DIICOT Iaşi, într-un comunicat de presă.

Tudor Constantin Ernilă a fost surprins, în flagrant, pe 19 mai, în timp ce ridica un colet ce conținea droguri de mare risc expediate din Olanda, prin intermediul serviciului poştal naţional. La aceeaşi dată, procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi, au efectuat 8 percheziții, ocazie cu care  au fost ridicate, în vederea confiscării, 110 comprimate de ecstasy, mai multe doze de cannabis, 13 dispozitive de mărunțit substantele vegetale și 3 cântare electronice de precizie.

Tribunalul Iaşi a dispus, duminică, 21 mai, arestarea preventivă a lui Dragoș Andrei Spiratos  şi a lui Tudor Constantin Ernilă, pentru o perioadă de 30 de zile. (ZCH NEWS; FOTO: DIICOT Iaşi)