0:00

Procurorii  DIICOT Suceava au reţinut, joi, 21 decembrie, pentru 24 de ore, 13 persoane acuzate de „constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă”. Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT Suceava, persoanele anchetate sunt „MICHITIN VASILE LUCIAN, BODNAR VASILE, PISERIUC FILARET, POPIUC RADU, POPIUC ALIN, CIMPOERU ANDREI SORIN, VOLOȘENIUC VASILE, RACZ LIVIU, RUSAN SILVESTRU OREST, LATIȘ VALERIAN, COȘMAN GAVRIL SAVIN, GURĂU GHEORGHE și BOLOCA HORAȚIU VLĂDUȚ”.

„În cauză  există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna martie 2017, inculpații au constituit pe raza județului Suceava, un grup infracțional organizat, care a avut ca scop introducerea din Ucraina,  în România,  a unor mari cantități de țigarete de proveniență extracomunitară, pe care ulterior le furnizau unor persoane care se ocupau de distribuirea către diverși intermediari”, precizează sursa citată.

DIICOT: 13 persoane reţinute pentru contrabandă cu ţigări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii DIICOT Suceava, împreună cu  polițiști din cadrul IPJ Suceava și din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, au efectuat, pe 20 şi 21 decembrie, 33 de percheziții în județele Suceava și Brașov. „Au fost indisponibilizați  220.000 de lei, 6.650 de euro, 700 de dolari, peste 150.000 de țigarete de contrabandă, 100 de telefoane mobile, 25 de cartele telefonice, 10 autoturisme, 484 de cutii cu petarde, 10 stații emisie-recepție, 5 laptopuri, stick-uri, carduri bancare și pentru stocarea datelor, tablete, echipament video, o armă de vânătoare, un pistol cu aer comprimat și o cutie cu  alice, cartușe pentru armele de vânătoare, capcane de vânat și documente”, potrivit DIICOT Suceava.

Cele 13 persoane au fost prezentate Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFuego va împodobi bradul la Petricani
Articolul următorAdriana Ciobanu, tânăra voce de aur premiată de municipalitate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.