Spider Digitaliada fundatia Orange 33750x2220mm februarie2016_loFundația Orange a ales școlile din mediul rural în care se va desfășura, ȋn anul școlar 2016-2017, Digitaliada, un proiect-pilot de educaţie digitală pentru ciclul gimnazial, se precizează pe portalul fundaţiei.

„Proiectul-pilot are ca scop îmbunătăţirea performanţei școlare a elevilor la materiile matematică şi TIC prin utilizarea unor metode moderne de predare, ȋn completarea celor tradiţionale. Școlile câștigătoare au fost selectate prin concurs de o comisie formată din reprezentanți ai Fundației Orange și ai echipei de proiect. Peste 80 de școli gimnaziale din mediul rural s-au înscris în competiție în perioada 1 martie – 25 mai 2016. Dintre acestea, 30 de școli au trecut în etapa a doua, în care au avut loc vizite de evaluare în teren și interviuri cu reprezentanții unităților de învățământ”, precizează organizatorii.

Între şcolile care vor participa la proiect sunt Școala Gimnazială Solonț (Bacău), Școala Gimnazială Muncelu de Sus, comuna Mogoșești-Siret (Iași) şi Școala Gimnazială „Samson Bodnărescu” Gălănești (Suceava).

Celelalte 7 şcoli câştigătoare sunt:

  • Școala Gimnazială nr. 1, Sat Poiana Mărului, județul Brașov
  • Școala Gimnazială „Tiberiu Morariu”, Sat Salva, județul Bistrița-Năsăud
  • Școala Gimnazială „Vasile Voiculescu”, Sat Pârscov, județul Buzău
  • Școala Gimnazială Luna, Comuna Luna, județul Cluj
  • Școala Gimnazială „Dimitrie Luchian”, Sat Piscu, județul Galați
  • Școala Gimnazială Sat Băcia, județul Hunedoara
  • Școala Gimnazială Comuna Oporelu, județul Olt.

„În perioada următoare, școlile câștigătoare vor primi echipamente electronice și materiale didactice digitale pentru clasele V – VIII, însoțite de planuri de lecție. De asemenea, profesorii de matematică și TIC din cele 10 școli vor beneficia de training specializat, asistență și consultanță din partea echipei de proiect, pe întreg parcursul acestuia”, mai precizează Fundaţia Orange.

Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și este implementat de Fundația Orange cu sprijinul ONG-urilor Asociația „Actori Europeni”, Asociația „Cartea Daliei”, Asociația „Societatea Online” și Fundația „Noi Orizonturi”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentGALERIE FOTO Ceremonie de caniculă și jurământ pe alarmă la pompieri
Articolul următorEfectul secetei: apă restricţionată la Horia şi Ruginoasa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.