Atleta Diana Țigănașu, de la CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamț (prof. Dan Cojocaru), a devenit campioană balcanică la proba de disc și vicecampioană balcanică la aruncarea greutății la categoria junioare II. Competiția a avut loc, sâmbătă, 3 iunie, la Istanbul, iar delegația țării noastre a ocupat locul secund pe națiuni, după Turcia, cu 16 medalii (5 aur, 6 argint și 5 bronz)

„După ani de muncă intensă iată că vin și rezultatele. Ne mândrim cu aceste performanțe. Avem o colaborare foarte bună și cu Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț și țin să le mulțumesc și profesorilor de acolo. Totodată, aduc mulțumiri și celor care le sponsorizează pe sportivele Diana Țigănașu și Lenuța Burueană„, a declarat prof. Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul Piatra Neamț.

Diana Țigănașu, campioană și vicecampioană balcanică în Turcia, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Diana ŢIGĂNAŞU (albastru)

Diana Țigănașu a câștigat proba de aruncare a discului cu rezultatul de 43,36 metri, iar la greutate a ieșit a doua cu 15,80 metri. Locul întâi a fost ocupat de grecoaica Maria Magkoulia cu 16,42 metri.

„E mare lucru că putem ține aceste fete la Piatra Neamț. Așteptăm ca Diana să confirme și la Campionatele Europene și Mondiale. La fel și Lenuța Burueană. Sunt rezultatele orașului Piatra Neamț și ale județului Neamț”, a mai spus Valentin Gavril.

La Campionatele Balcanice de anul trecut, Diana Țigănașu a obținut bronzul la disc, cu rezultatul de 45,19 metri, fiind în primul an de juniorat II. (Ana MOISE)

Articolul precedentDupă 16 ore, s-a remediat avaria de la Roman!
Articolul următorCalificare la turneul final U15 pentru LPS Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.