Romașcanca Diana Nicolae a reușit să strângă cele mai multe voturi la competiția internă din PNL pentru un loc pe lista de candidați de la europarlamentare. În concursul 10 pentru Europa s-au înscris 52 de tineri liberali, Diana strângând până vineri nu mai puțin 3.360 de voturi.

Votul online se va încheia astăzi, 15 februarie, primii 40 de competitori urmând să treacă printr-o nouă etapă de selecție, semifinaliștii urmând a fi anunțați pe 17 februarie. Fiecare candidat trebuie să organizeze, până pe 15 martie, două evenimente locale, cu o participare de cel puţin 100 de oameni, pe baza temelor de interes european alese. La finele lunii martie, cei 40 de semifinalisti vor susține un interviu în fața unei Comisii de jurizare.

“La interviu, fiecare candidat va trebui sa aducă argumente care să demonstreze că este o persoană potrivită pentru a candida la alegerile europarlamentare pe lista PNL, să emonstreze că poate susține politici și proiecte liberale în Parlamentul European si că este la curent cu temele de interes de la nivel european. O parte a interviului va fi susținută într-una din limbile de circulație internațională, engleză sau franceză. Pe 30 martie se vor anunța cei 20 de finaliști”, se arată în regulamentul concursului.

Marea finală va avea loc pe 5 aprilie, când candidații vor avea de parcurs un test grilă de cultură generală despre UE, dezbateri pe teme de interes european și un discurs pe respectiva temă. Doar zece câștigători vor fi aleși pentru a reprezenta partidul ca și candidați pentru europarlamentarele din mai. (C.M.)

Articolul precedentTSD Moldova se reunește la Roman
Articolul următorSe reia finanțarea serviciilor stomatologice