DGASPC: Porți deschise în centrele de plasament din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCentrele de plasament din Neamț își deschid porțile, marți, 27 septembrie, de la ora10:00, iar nemțenii sunt invitați să cunoască oamenii care muncesc în unitățile de tip familial, în centrele de plasament, în locurile care sunt „casă” pentru sute de copii, dar şi să vadă care este rolul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor (DGASPC) în ocrotirea celor mici.

Evenimentul are scopul de a promova, cu transparență, imaginea și activitățile instituției, începând de la a face cunoscut opiniei publice talentele tinerilor și copiilor din sistem și continuând cu responsabilizarea părinților și a factorilor de decizie de la nivel local pentru rezolvarea cazurilor sociale la nivelul comunității.

Pentru că dorim să promovăm sistemul de tip familial care reprezintă viitorul în sistemul de protecție, vă invităm la Complexul de Servicii “Ozana” din Târgu Neamț, unde veți cunoaște copii aflați în plasament, dar care locuiesc ca într-o mare familie. De asemenea, vă invităm să vizitați unul dintre apartamentele Complexului de Servicii “Familia Mea”, pentru a vedea exact în ce condiții locuiesc și trăiesc acești copii. Dacă doriți, puteți vizita și centrul de primiri urgențe din cadrul Complexului de Servicii “Romanița” Roman, unde sunt găzduite mame cu copii (fie minore, fie victime ale violenței domestice, fie în diverse alte situații dificile).

Ne dorim ca oamenii să aibă o percepție reală asupra condițiilor în care trăiesc copiii din sistemul de protecție și, totodată, să nu mai existe prejudecăți sau tabuuri referitoare la aceștia. (DGASPC Neamţ)

Articolul precedentPMP Neamț: Echipă și rezerve pentru parlamentare 2016
Articolul următorGALERIE FOTO Street Food Festival Iași la prima ediţie (23-25 septembrie)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.