dgaspc-copii-rechizite-01 dgaspc-copii-rechizite-02dgaspc-copii-rechizite-03dgaspc-copii-rechizite-04Noul an școlar a început frumos și firesc pentru 150 de copii proveniți din familii modeste, care fac parte dintr-un proiect implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor (DGASPC) Neamț, cu fonduri norvegiene, precizează instituţia într-un comunicat de presă.

Copiii au primit ghiozdane noi, pachete cu rechizite, câte un pachet cu șampon, săpun, pastă și periuță de dinți, precum și pachete cu dulciuri.

Ei sunt beneficiarii proiectului „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate” derulat din primăvara anului trecut în localitățile Târgu Neamț, Pipirig și Răucești.

Pentru toate clasele în care se derulează activități de tip after-school au fost distribuite şi materiale de birotică și papetărie, cartușuri pentru imprimante, hârtie de copiator, etc.

„Prin aceste acțiuni care vin ca o continuare firească a celor din anul școlar anterior și a celor de recreere din timpul vacanței ne dorim să încurajăm educația și să sprijinim parcursul acestor copii minunați. Astfel luptăm împotriva abandonului școlar, una dintre cele mai sensibile probleme ale ruralului nemțean, iar experiența noastră a dovedit că acest sistem dual – masă caldă și after school – este cel mai eficient„, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Proiectul este implementat de DGASPC din 2015 cu fonduri europene. Beneficiari sunt 150 de copii și 180 de părinți, pentru primii asigurându-se, zilnic, activități tip „școala după școală”, „educație pentru sănătate”, o masă caldă, activități de recreere și petrecere a timpului liber, iar adulților, consiliere și îndrumare. Toate aceste servicii au scopul prevenirii abandonului școlar sau familial, al îmbunătățirii frecvenței școlare și diversificării formelor de protecție socială pentru copil și familie. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIrina Loghin și Deep Central la Ziua comunei Păstrăveni
Articolul următorACTUALIZARE LIGA A II-A: REZULTATE COMPLETE * CLASAMENT
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.