0:00

Dezinsecția a fost amânată pentru săptămâna viitoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin cauza ploii, etapa a doua a acțiunilor de dezinsecție și deratizare a fost amânată și va începe de luni, 18 iulie, potrivit informațiilor furnizate de directorul Salubritas, Alexandru Rareș.

Primele cartiere în care vor fi efectuate lucrările, săptămâna viitoare, sunt Dărmănești, Mărăței, Precista, Văleni, Speranța și Centru. Urmează ca în toate celelalte cartiere să fie efectuate aceste lucrări în perioada 25-29 iulie.

Decalajul se va respecta și în privința intervenţiei cu substanţă pulverizată sub formă de ceaţă caldă- ceaţă rece, aceasta urmând să se facă la începutul lunii august.

Dezinsecția a fost amânată pentru săptămâna viitoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAceste operațiuni se realizează cu substanţe specifice, pe bază de piretroizi de sinteză şi organofosforici, care au avizul Ministerului Sănătăţii pentru a fi folosite în spaţiul public. Fiind vorba, totuşi, despre substanţe chimice care pot dăuna sănătăţii, este recomandată evitarea zonelor în care se efectuează aceste operaţiuni, atât în timpul lucrului, cât şi timp de o oră după şi evitarea contactului cu soluţia pulverizată. În cazul unui contact accidental se recomandă spălarea suprafeței afectate cu apă din abundență și consult medical.

(A.C.)

Articolul precedentDirectorii de școli – experți în management, elevii – cu portofolii, orientare școlară
Articolul următorComunicat de presă PNL Neamț: ”PSD-izarea învățământului, obiectivul principal al inspectorului general, Florentina Moise”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.