pietricica turism

Primarul Romanului și-a propus ca, la fiecare început de an, să dezbată problemele urbei cu principalele categorii socio-profesionale și de vârstă din oraș. Dezbaterile din acest an stau sub egida austerității impuse de un buget diluat ca urmare a ultimelor reglementări legale în domeniul fiscal și al muncii.

Primii invitați la dezbateri pe tema bugetului au fost conducerile unităților de învățământ. După ce primarul Micu a expus situația deloc dătătoare de speranță a veniturilor estimate a se colecta la bugetul local, a adăugat: “Educația rămâne, așa cum am afirmat de mai multe ori, o prioritate pentru mine și atunci vom încerca, eu și colegii mei din primărie, împreună cu dv, să găsim soluții de finanțare. Aș vrea ca anul acesta sau cel târziu anul viitor, să începem să facem intervenții și la curțile și terenurile școlilor”.

Asigurându-i pe cei prezenți că pentru utilități este asigurat bugetul, primarul Micu a spus: “Anul trecut toată lumea a început probele târziu, când dădea frigul, toată lumea a avut probleme și noi n-am făcut față să le rezolvăm”. Dânsul le-a cerut directorilor de școli ca în acest an să înceapă probele la instalațiile de încălzire mai devreme și pe rând, pentru a fi timp să se remedieze eventualele defecțiuni. Directorii școlilor și colegiilor romașcane, dovedind că înțeleg situația ce impune restricții și reduceri, în comparație cu anul trecut nu au solicitat mare lucru: reparații la niște acoperișuri,  modernizarea unei rețele electrice și niște grupuri sanitare de modernizat. (D. AILINCĂI)