Experiența anilor trecuți arată că orice adunare sau întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari (adică președinți ori administratori) se transformă într-un fel de forum fără un topic precis, în care mulți vorbesc fiindcă le place, iar ceilalți îi întrerup fiindcă nu le place. Dezbaterea de anul trecut s-a lăsat cu vreo două reluări, la care au fost invitați și directorul firmei de salubritate și un reprezentant al Consiliului județean.

Anul acesta, primarul Lucian Micu a subliniat ferm că discuția este exclusiv pe buget, alte probleme urmând a fi abordate altădată. După ce primarul a definit bugetul din acest an ca unul de mare austeritate, a promis – totuși – că se vor mai amenaja circa 400 de noi locuri de parcare de reședință. A mai dat o veste bună domnul Micu, aceea că – în prima ședință – Consiliul Local va scădea taxa de salubritate la 6,4 lei/persoană.

Vorbitorii, pe buget nu au prea vorbit. Un administrator de asociație totuși a propus să se impoziteze cu sume foarte mari clădirile retrocedate și lăsate în paragină. Încolo, s-au solicitat bănci, tăieri de arbori… Un domn administrator a  avut o intervenție care l-a lăsat interzis pe primarul Romanului: “Bine, domnu’ primar că ați făcut parcări de reședință, ca să aibă oamenii unde să-și țină mașinile, dar de ce nu trimiteți oamenii de la primărie să curețe zăpada de pe ele?”

Cât de riguroși sunt cei din conducerile asociațiilor de proprietari s-a văzut și din faptul că, la o adunare anunțată pentru ora 10, încă mai soseau persoane și la ora 10:25… (D. AILINCĂI)