0:00

Dacă pentru strategia de dezvoltarea a municipiului Roman pentru următorii șase ani romașcanii nu au venit cu foarte multe idei sau observații, la dezbaterea publică pe tema contorizării individuale a apei numărul propunerilor este unul consistent. Dezbaterea a demarat la începutul săptămânii, iar până vineri, 7 martie, erau primite pe adresele Primăriei Roman peste zece propuneri de îmbunătățire a regulamentului ce, mai apoi, se va aproba în ADI Aqua Neamț.

“Există o comisie la nivelul Primăriei municipiului Roman, formată din consilieri locali și funcționari din serviciile de interes, care au primit toate sugestiile trimise de cetățeni. Eu nu mă ocup personal de acest lucru. Comisia va trebui ca, din toate propunerile primite, să le păstreze pe cele mai pertinente. Pe respectiva listă voi face și eu o analiză, iar cele mai pertinente idei vor fi transmise, probabil până cel târziu vinerea viitoare, la ADI Aqua Neamț. ADI nu au o obligație directă de a le lua în considerare, dar noi vom veni cu idei concrete, nu bâzdâgănii, astfel încât sunt sigur că se va găsi o soluție care să fie atât în avantajul cetățenilor, dar și a operatorului. Vreau să fiu echidistant, nu pentru unii mumă, pentru alții ciumă, dar cred că opiniile noastre vor fi incluse în regulamentul final”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

La finele lunii februarie, și la nivel de Roman s-a realizat un regulament de contorizarea individuală a apei, dar acesta a fost retras din dezbatere, deoarece nu aducea un plus nici pentru romașcanii care vor să achite doar câtă apă consumă, nici pentru operator care trebuia să plătească persoanele care întocmeau consumurile de apă pe familie. Dorința celor mai mulți romașcani este ca aceștia să nu mai plătească pierderile însemnând diferența de metri cubi dintre apometrul general și suma apometrelor dintr-un bloc, iar acest lucru se poate face doar dacă cetățenii sunt de acord cu realizarea de instalații de apă pe casa scării. În acest fel, fiecare familie plătește ceea ce consumă direct la Compania Judeţeană Apa Serv sau prin bancă, iar rău-platnicii sunt debranșați individual și nu o scară întreagă de bloc cum se întâmplă acum. (C. MATEI)

Articolul precedentPovestea de succes a unei tinere din Piatra-Neamț care studiază în Marea Britanie
Articolul următorDeputat Ioan Munteanu: “De ce trebuie să ne stresăm copiii?”