pietricica turism

Perchezițiile procurorilor DIICOT începute marți dimineață la clubul de fotbal Petrolul Ploiești, pentru un caz de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, pot fi doar începutul dezastrului pentru fotbalul românesc, precizează Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal. Operațiunea de amploare vine la câteva luni după ce, în primăvara acestui an, procurorii DNA au ”scuturat” de contracte Primăria Piatra Neamț și FC Ceahlăul. Nu știu niciun caz, numai că am spus că va veni o avalanșă mai mare peste fotbalul românesc. Mai sunt și altele pe lângă Petrolul. Unele mai aproape de Ploiești. Mi-ar părea rău să fie și Craiova printre echipele cu probleme. Acum acolo e treaba serioasă. Prejudiciul ăsta de 15.4 milioane de euro e mizilic pe lângă altele”, a declarat Dumitru Dragomir.

”În condițiile astea, finanțatorii fug. Unii fug, alții sunt în pușcărie, alții nu bagă bani. Nu văd niciun viitor. Străinii fug, nu știu. Ceva sper să se întâmple în viitor”, a mai spus Dragomir, care a refuzat să comenteze situația drepturilor de televizare de care depind majoritatea cluburilor de fotbal din Liga I, printre care și Ceahlăul Piatra Neamț. ”Nu vorbesc despre așa ceva, contractul de drepturi TV, pentru că mi-ar spune lumea ca sunt lipsit de fair-play. Și că aș face-o din răutate, că m-au dat afară. Deranjul va fi mare, în curând. Nu vreau să spun dacă și la acest capitol”, a mai declarat fostul șef al Ligii.

Dumitru Dragomir s-a aflat la un moment dat printre propunerile lui Gheorghe Ștefan pentru preluarea atribuțiilor de președinte executiv al Ceahlăului. Propunerea a fost refuzată, inițial, de Dragomir, deși cei doi oameni din fotbalul românesc erau în relații excelente, iar Ștefan, înainte de a fi arestat în dosarul Microsoft, a dat asigurări că Dragomir ar putea reprezenta o soluție pentru Ceahlăul, deoarece are experiență de președinte executiv.

Mihai STOIAN