0:00

Florin Petrache (60 de ani), bărbatul care și-a înjunghiat de câte 20 de ori soacra și fiul, și apoi a dat foc la casă, a fost condamnatDetenție pe viață pentru criminalul care și-a spintecat soacra și copilul, și a dat foc la casă, ZCH NEWS - sursa ta de informații astăzi, 23 octombrie, la detenție pe viață. Tribunalul Neamț l-a obligat, de asemenea, la plata unor daune morale și materiale de peste 1,8 milioane euro, către Maria Carmen Lupu (fosta sa soție) și către Florin Lupu. Hotărârea Tribunalului Neamț poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, care va pronunța sentința definitivă.

Florin Petrache – un țigan muzicant, și-a înjunghiat fiul și soacra în dimineața de 26 martie 2019 și apoi a incendiat casa – miza întregului scandal. I-a înjunghiat pe cei doi, până ce s-a rupt vârful cuțitului. Băiatul, care avea 16 ani, avea laringele secționat și multiple plăgi în piept și pe brațe. Bunica lui, care avea 68 de ani, avea carotida secționată și, de asemenea, o multitudine de plăgi înjunghiate în zona pieptului. După ce-a comis crimele, Petrache a încercat să se sinucidă cu același cuțit, însă nu a reușit decât să-și facă o plagă superficială.

Petrache a muncit în străinătate, și-a ridicat o casă pe terenul soacrei sale și a cumpărat două apartamente în Piatra-Neamț. A locuit în Italia mai mulți ani, împreună cu soția, acolo venind pe lume și cei doi copii ai săi. De anul trecut, fiul a decis să vină acasă, să învețe să cânte la un instrument. Studia saxofonul la Liceul de artă ”Victor Brauner”. Mama și sora lui au rămas în Italia.

Pe fondul deschiderii unei acțiuni de divorț și al amenințării din partea nevestei că-l va lăsa pe străzi, Florin Petrache a cedat psihic și a ajuns să comită cele două crime. De fapt și-a atacat soacra, considerând-o vinovată de toate relele din viața lui, însă a dat cu cuțitul și în fiul lui, care s-a trezit și a încercat să-și apere bunica. După ce-a comis crimele, Petrache a pus niște haine pe aragaz, le-a aprins și le-a împrăștiat prin toată casa. Absolut toate bunurile din 3 camere au ars până ce vecinii au văzut fumul și au sunat la pompieri. În timpul acțiunii de stingere a incendiului, militarii au găsit cele două cadavre și au anunțat poliția.

C.MIRCEA

Articolul precedentCupa Satelor-ediţia a II-a (26.10; 10:00)
Articolul următor25 de telescoape la Piatra Neamț, în proba observațională a Olimpiadei Internaționale de Astronomie