0:00

Deşi se pedepseşte cu puşcăria, jaful din păduri continuă!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii de la Secţia Rurală Bicaz, care au în competenţă una din cele mai vânate zone de către afaceriştii cu lemn, au prins, sâmbătă, 9 aprilie, încă un şofer care transporta cherestea fără acte.

„Autoutilitara a fost oprită pe DN 12C, în localitatea Bicaz, iar conducătorul auto, un bărbat de 35 de ani din Bicaz nu poseda aviz de însoţire ori documente echivalente acestora prevăzute de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare, pentru cantitatea de 7,93 mc cherestea, specia răşinoase, transportat”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Întreaga cantitate de cherestea, în valoare de 3.663 lei, a fost confiscată, iar şoferul a fost amendat.

Mult mai drastic sunt pedepsite, însă, tăierile şi furturile de arbori şi, cu toate acestea, jaful din păduri pare un fenoment de neoprit. Exemplu clar: un bărbat de 30 de ani, din Stânca, Pipirig, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare, pentru că a tăiat doi fagi, cu diametrul de 80 cm, din pădurea administrată de Ocolul Silvic Pipirig, producând o pagubă de 2.650 de lei. În seara de 8 aprilie, poliţiştii din localitate, au pus în executare mandatul emis de Judecătoria Târgu Neamţ, l-au identificat pe tânăr şi l-au escortat la Penitenciarul Bacău, unde urmează să execute pedeapsa. (C.M.)

Articolul precedentNEAMŢ: COD GALBEN de ploi torenţiale! Sunt vizate alte 16 judeţe!
Articolul următorConsiliul Județean Neamț – amendat cu 8.000 de lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Pe DN15, intre Bicaz si Poiana Largului, am vazut in week-end ul ce-a trecut cateva camioane incarcate cu busteni care abia se miscau sub greutatea incarcaturii. Drumul abia mai rezista in unele locuri. La Potoci, in zona podului de la Valea Mormantului, se scot la drum cantitati uriasi de copaci taiati. Arbori seculari. Stie careva ceva?

Comentariile sunt închise.