Știre actualizată. Desfăşurare de forţe: minori suspectați de tâlhărie prinşi după patru percheziţii în Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: În cazul minorului de 16 ani, judecătorul a dispus măsura arestării preventive. Ceilalți doi suspecți, în vârstă de 15 de ani, vor fi cercetați în stare de libertate.

Știre inițială:Patru percheziții au fost efectuate marți, 28 septembrie, în Piatra Neamţ, într-un dosar penal de tâlhărie calificată de către Polițiștii de investigații criminale din Piatra Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Acțiunea a avut loc în cadrul unei anchete ce vizează trei minori, cu vârste de 15 şi 16 ani, toţi din Piatra Neamţ, suspecţi într-un caz de tâlhărie şi alte două de furt calificat.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, la data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, trei minori, cu vârste de 15 și 16 ani, toți din Piatra Neamț, au acostat un bărbat, de 31 de ani, din Ceahlău, în timp ce se deplasa pe o stradă din Piatra Neamţ. În continuare, cei trei l-ar fi amenințat, prin folosirea unui obiect contondent și ar fi exercitat acte de violență asupra acestuia, moment în care i-ar fi sustras portofelul și un telefon mobil. În urma perchezițiilor efectuate a fost descoperit telefonul în cauză, fiind restituit persoanei vătămate“, a precizat agent principal Georgiana Puşcaşu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

În baza dovezilor găsite la percheziţii, polițiștii au extins cercetările și pentru două infracțiuni de furt calificat avându-i ca suspecţi pe aceştia.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

Astăzi, urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române şi au fost angrenați polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică și rutieră ale Poliției municipiului Piatra Neamț, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, criminaliști și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț,

Angela Croitoru

Articolul precedentFată de 14 ani dispărută din Dulceşti
Articolul următorFOTO: Polițiștii și mascații au descins în zonele rău famate ale Romanului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.