0:00

Descinderi în trei județe din regiunea Nord-Est la dealerii de țigări contrafăcute, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘase percheziții domiciliare au avut loc în Neamț, Suceava și Bacău la persoane bănuite că au achiziționat tutun vrac, au falsificat pachete de țigări originale și au încercat să vândă țigări contrafăcute cu 15 lei pachetul. Acțiunea a avut loc pe 15 aprilie, două persoane fiind reținute pentru 24 de ore. În cauză sunt acuze de comitere a infracțiunilor de producere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal și deținere de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, cu excepția celor deținute în antrepozitul fiscal, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 de țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg de tutun de fumat.

Cercetările efectuate de polițiști și procurori din București au stabilit că suspecții ar fi achiziționat cantități semnificative de tutun vrac, prelucrat într-o zonă a unui județ, precum și alte bunuri necesare producției de țigarete. „S-a mai stabilit că bănuiții ar fi angajat un grafician pentru a copia cât mai fidel grafica pachetelor. Ulterior, ar fi început căutarea de clienți în zona unor magazine din județele Bacău și Neamț, contra sumei de 15 lei pachetul”, anunță Poliția municipiului București.

Descinderile imobiliare au fost cu folos fiind ridicate peste 98.000 de țigarete, ⁠două utilaje pentru injectat tutun și unul de înfoliat, ⁠imprimantă color, ⁠matriță, ⁠10.000 de tuburi goale, 24 kg de tutun vrac, 4.000  de cartoane purtând însemnele unor mărci protejate, ⁠1.800 de timbre fiscale și ⁠10 recipiente lichid potențare aromă tutun. Cei doi suspecți au fost duși la audieri apoi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați în fața judecătorilor de drepturi și libertăți cu propunere legală.

(G.S.)

Articolul precedentCum să investești pe piața bursieră: Un ghid pentru începători
Articolul următorFOTO. Parohia Chirițeni: Biserica, loc al vindecării în comuniune
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.