reclama autocenter

Am primit, de la Cabinetul parlamentar al domnului deputat Iulian Bulai, un comunicat de presă, care nu face decât să-i adauge domnului deputat un ”plus” la capitolul „Activitate în teritoriu”. Iulian Bulai, consultându-se cu membrii USR din Neamț, a descoperit niște hiatusuri în relația pe care românii trăitori în străinătate o au cu instituțiile statului în perioada cât sunt veniți în concedii în țară și sunt puși în situația de a-și schimba cartea de identitate, pașaportul, de a vinde  ori a cumpăra o locuință, de a renova un apartament, de a-și deschide o firmă, de a înmatricula un autovehicul și așa mai departe… Și a considerat de datoria domniei-sale să încerce să medieze, să  niveleze, măcar într-o oarecare măsură, asperitățile relației ”stranierilor” cu administrația publică, cu serviciile de pașapoarte și evidența persoanei și altele. Inițiativa, de altfel lăudabilă, are ca  punct de pornire rezultatele de la alegerile din 2016, când în diaspora  USR s-a clasat pe primul loc la Senat cu 28.3%, iar la Camera Deputatilor, clasamentul s-a păstrat, USR înregistrând 27.9% din voturi.

„COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul USR Iulian Bulai organizează audiențe pentru nemțenii din diaspora

Deputatul USR Iulian Bulai va organiza, până la sfârșitul lunii august, audiențe pentru nemțenii din diaspora care acum își petrec concediul acasă. Audiențele au loc atât la sediul din municipiul Roman, cât și la cel din Piatra Neamț și nu trebuie programate.

Astfel, în cursul acestei săptămâni, vor avea loc audiențe în zilele de 17 și 18 august, după următorul program:

Joi, 17 august: 10 – 14 la sediul din Roman

Vineri, 18 august: 10 – 12 la sediul din Piatra Neamț

Pentru săptămâna viitoare, zilele disponibile sunt luni, miercuri, joi și vineri, însă programul exact va fi anunțat pe pagina oficială de Facebook a deputatului Iulian Bulai la sfârșitul acestei săptămâni. 

«Foarte mulți locuitori ai județului Neamț sunt plecați în străinătate, iar acest lucru face foarte dificil contactul cu ei. Știind că în această perioadă mulți dintre aceștia sunt veniți acasă, în concediu, am hotărât să organizez aceste audiențe până începe sesiunea parlamentară. Știu că au diferite probleme în raport cu instituțiile statului și, atât cât îmi vor permite instrumentele pe care le am la dispoziție ca parlamentar, voi încerca să îi ajut. Îi aștept pe toți nemțenii din diaspora la cabinetele mele din județ», a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Cabinetul din Roman se află pe bulevardul Roman Mușat, bloc 32, parter (mai sus de sediul Poliției Roman, deasupra pub-ului Time Out), iar cabinetul din Piatra Neamț se află la etajul III al clădirii Forum Center Mall din vecinătatea Pieței (strada Cuejdi, nr. 1), vis-a-vis de ghișeul de plăți taxe și impozite locale.”

Contactat telefonic, domnul deputat ne-a răspuns, în exclusivitate, la întrebarea „Cum îi veți ajuta în mod concret dumneavoastră pe românii din diaspora?”

Deputat USR Iulian Bulai: „Foarte mulți români care vin din străinătate  se confruntă cu probleme legate de relația cu administrația publică: disfuncționalități ale administrației publice și nevoia de intermediere. Eu aici cred că pot ajuta foarte mult, în comunicare și în soluționarea cazurilor foarte urgente. Sarcina unui deputat este, desigur, legislativă, dar avem prezența în provincie și acțiuni care trebuie să se facă simțite în viața cetățenilor. Plus că e bine ca ei să ne întâlnească pe noi; USR a câștigat alegerile în diaspora, USR reprezintă electoratul român din diaspora, iar eu, ca persoană, sunt  legat de diaspora, prin faptul că am fost plecat 9 ani de zile din țară și înțeleg fenomenul foarte bine. Așadar eu cu românii din diaspora vorbim de la egal la egal”. (D.A.)

Articolul precedent“Luni, 15 august”, serbat prin muncă de ISU Neamţ
Articolul următorFOTO&VIDEO Ţigări de contrabandă la… căruţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.