Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, a făcut public un raport detaliat referitor la activitatea pe care a desfășurat-o în cea de-a treia sesiune parlamentară a mandatului, aferentă perioadei ianuarie-iunie 2018, se precizează într-un comunicat de presă.

“La fel ca în cazul precedentelor două rapoarte, actuala sinteză cuprinde detalii legate de activitatea desfășurată în Parlament și în circumscripția electorală, dar și mențiuni privind diferite proiecte ale parlamentarului nemțean și evenimente publice importante la care acesta a participat, în țară și în străinătate”, precizează sursa citată.

În Parlament, principalul proiect al acestei sesiuni a fost definitivarea Legii Adopției, înregistrată la Senatul României pe 13 martie. Proiectul a fost dezbătut în comisii, iar procedurile parlamentare în privința sa vor fi reluate în sesiunea din toamnă.

În teritoriu, Iulian Bulai a avut trei obiective majore: susținerea societății civile în proiectul autostrăzii Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș, care s-a concretizat prin participarea la acțiuni de protest și vizita la instituțiile europene de la Bruxelles, demersuri pentru ca primăriile să publice lista funcțiilor plătite din bani publici (gradul de publicare s-a dublat) și proiectul Muzeului Colectivizării din România de la Tămășeni (a fost înființată asociația prin care va funcționa muzeul și obținut certificatul de urbanism).

“Publicarea unui astfel de raport, în spiritul transparenței și în semn de recunoștință pentru cetățenii pe care îi reprezintă în Parlamentul României, trebuie să fie un gest de normalitate din partea unui parlamentar. Personal, am ajuns la cel de-al treilea raport de activitate și voi continua să fac asta după fiecare sesiune parlamentară”, a declarat Iulian Bulai. Raportul integral AICI. (ZCH NEWS)