Harbuz_Liviu

* ANI îi impută acestuia faptul că deţine simultan calitatea de deputat în Parlamentul României şi pe cea de comerciant în cadrul Harbuz Liviu PFA

* existența PFA Harbuz Liviu nu a fost ascunsă, deputatul consemnând-o atât în declarația de avere, cât și în cea de interese, depuse la Camera Deputaților în iunie 2013

Agenția Națională de Integritate lovește din nou în Neamț, de data aceasta la nivel parlamentar. Într-un comunicat ea l-a declarat incompatibil pe deputatul nemţean Liviu Harbuz, considerat unul dintre apropiaţii premierului Victor Ponta. ANI îi impută lui Liviu Harbuz faptul că deţine simultan calitatea de deputat în Parlamentul României şi pe cea de comerciant în cadrul Harbuz Liviu PFA.

HARBUZ LIVIU se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, atât calitatea de Deputat în Parlamentul României, cât şi pe cea de comerciant persoană fizică autorizată, în cadrul „HARBUZ LIVIU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”.

Astfel, HARBUZ LIVIU nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de deputat […] este […] incompatibilă cu […] calitatea de comerciant persoană fizică”. Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. […] HARBUZ LIVIU nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris”, se precizează în comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate.

PFA Harbuz trecută în declaraţia de avere

Chiar dacă nu a depus un punct de vedere scris, deputatul nemțean poate invoca că nu a ascuns existența PFA-ului, el fiind consemnat atât în declarația de avere, cât și în cea de interese, depuse la Camera Deputaților pe 11 iunie 2013. Conform declarației de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, PFA Harbuz Liviu a produs, anul trecut, 77.475,91 RON, venit depăşit doar de cel obţinut de parlamentarul nemţean de la SC Animal Center SRL Bucureşti, de unde, în calitate de asociat, a primit sumă de 137.324 RON.

Deputatul nemţean nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a furniza un punct de vedere în legătură cu decizia ANI.

Scenarii și scenarii                        

Lecturarea comunicatului ANI s-ar putea traduce în limbajul luptei politice din România ca fiind o revanșă a lui Liviu Dragnea în lupta cu opozanții săi. Nu este un secret pentru nimeni că Liviu Harbuz este un apropiat al premierului Ponta și că mulți îl consideră cea mai bună soluție pentru conducerea PSD Neamț și un candidat credibil pentru Primăria Piatra Neamț. În contextul luptei pentru conducerea filialelor, omul lui Liviu Dragnea în teritoriu, Ionel Arsene se simțea amenințat de poziția lui Harbuz și nu poate decât să savureze situația în care se află colegul său de partid. Ideea de comunicat antiadversari ai lui Dragnea este dată și de apariția la categoria incompatibili a unui senator care l-a acuzat pe Dragnea de fraudarea referendumului, aducând și probe în acest sens.

M. CONSTANTINESCU

V. BĂLĂNESCU

Articolul precedentInconsecvența Emiliei Arcan
Articolul următorNu apar taxe noi în sănătate

1 COMENTARIU

Comments are closed.