Mihaela stoica

Parlamentul României – Camera Deputaților. Întrebare

Către: Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine Domnului ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, Dan-Coman ȘOVA

De la: Deputat independent Mihaela STOICA, Colegiul 2 Neamț

Obiectul interpelării: sume alocate pentru județul Neamț, modernizare DN15 pe porțiunea Bacău-Piatra Neamț și stadiu autostradă care va lega estul de vestul țării

Domnule ministru,

1. Fiind interesată de dezvoltarea județului Neamț, vă rog să-mi transmiteți ce sume au fost alocate până acum pentru județul Neamț din bugetul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură și Investiții Străine, pentru ce unități administrativ teritoriale, pe ce programe de finanșare și pe ce tipuri de proiecte (ex.drumuri naționale, europene etc), precum și ce sume intenționați să alocați până la sfârșitul anului 2013?

Vă rog, domnule ministru, să faceți o defalcare a acestor investiții pe capitole, pe proiecte noi sau proiecte aflate în curs, comunicându-mi data începerii și data la care se preconizează finalizarea lor și sumele necesare finalizării acestor proiecte.

2. Proiectul de modernizare al DN15 pe porțiunea Bacău-Piatra Neamț, modernizare care să includă lărgirea la două benzi pe sens, este important pentru municipiul Piatra-Neamț, deoarece ar crește siguranța traficului pe această porțiune de drum național, ar îmbunătăți legătura municipiului cu drumul european E85 și aeroportul Bacău și ar facilita accesul turiștilor spre Piatra Neamț și alte zone turistice ale județului Neamț.

Aș dori să știu în ce stadiu se află acest proiect?

3. Vă rog să-mi comunicați de asemenea în ce stadiu se află autostrada care va lega estul de vestul țării și care urma să treacă pe lângă orașul Târgu-Neamț din județul Neamț?

Solicit răspuns scris.

Cu stimă,

Mihaela STOICA,

Deputat independent Colegiul 2 Neamț

 

GUVERNUL ROMÂNIEI

DEPARTAMENTUL PENTRU PROIECTE  DE INFRASTRUCTURĂ ȘI INVESTIȚII STRĂINE

DOMNULUI MIHAI ALEXANDRU VOICU

Ministru Delegat

Departamentul pentru Relația cu Parlamentul

Stimate domnule ministru,

Ca urmare a interpelării doamnei deputat Mihaela Stoica, nr. 8637 din 03.10.2013, referitoare la sumele alocate pentru județul Neamț, modernizarea DN15 pe porțiunea Bacău-Piatra Neamț și stadiul autostrăzii care va lega estul de vestul țării, vă transmitem următoarele:

În anul 2013 sumele alocate proiectelor privind drumurile naționale aflate pe raza Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași/Secției de Drumuri Naționale Piatra Neamț, sunt în valoare de 13.336.146 lei, acestea fiind utilizate pentru lucrări de covoare asfaltice, ranforsare sistem rutier, marcaje rutiere, etc.

Precizăm că CNADNR-SA prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a promovat o serie de proiecte de reabilitare a drumurilor naționale și a podurilor, în funcție de necesitățile și prioritățile rețelei de drumuri naționale din zonă, astfel:

  • Ø Reabilitare pod DN 15 km 233+960, Grințieș;
  • Ø Reabilitare pod DN 15 km 241+470, Călugăreni;
  • Ø Reabilitare pod DN 15 km 302+570, Vaduri;
  • Ø Reabilitare pod DN 15 km 287+062, Bicaz;
  • Ø Consolidare și reparații pod DN 15B km 13+820 la Petru Vodă;
  • Ø Consolidare și reparații pod DN 17B km 60+322 la Lunca;
  • Ø Reabilitare DN 15 km 242+200 – km 286+250;
  • Ø Reabilitare DN 17B km 3+750 – km 86 + 689(sectorul din administrarea Secției de Drumuri și Poduri Piatra Neamț fiind cel cuprins între km 59+454 – km 86+689);
  • Ø Consolidare și reparații pod pe DN 15, km 329+825 peste pârâul Cracău, la Zănești.

Obiectivul “Reabilitare DN 15 km 242+200 – km 286+250” face parte din strategia CNADNR-SA de dezvoltare a infrastructurii rutiere și de îmbunătățire a circulației rutiere pe drumurile publice pentru perioada 2005 – 2015.

Studiul de Fezabilitate al obiectivului a fost elaborat în anul 2009 de SC Consitrans SRL, fiind avizat în Consiliul Tehnico- Economic al CNADNR-SA, urmând ulterior să fie aprobat la un nivel corespunzător valorii și tipului de sursă de finanțare.

Din cauza constrângerilor financiare din această perioadă, CNADNR-SA prin Direcția Regională de drumuri și Poduri Iași a realizat finalizarea obiectivului de reparații capitale pentru podul de pe DN 15 km 329+825, la Zănești.

În perspectivă, CNADNR-SA va cuprinde în programele de lucrări obiectivele necesare, în funcție de cerințele întregii rețele de drumuri naționale și de fondurile care vor fi alocate de către ordonatorul principal de credite.

În ceea ce privește autostrada care va lega estul de vestul țării, repectiv Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureș – Iași, precizăm că în temeiul prevederilor art.2 din cadrul Hotărârii Guvernului nr.222/2013, proiectul a fost dat în competența Ministerului Transporturilor.

 

Cu deosebită considerație,

Secretar de stat

Alexandru Năstase

 

1 COMENTARIU

  1. Ne-am lamurit, ptr Moldova nu sant fonduri nici ptr DN,nici ptr autostrada, de DJ nici nu mai poate fi vorba, pUSLamale am ales pUSLamale avem.

Comments are closed.