0:00

Deputat Dorin Ursărescu: „În Neamţ, cu PDL-işti în funcţii cheie, nu se poate pune în aplicare programul USL”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pe 10 iunie 2012, prin votul masiv al electoratului acordat candidaţilor USL sau după caz, candidaţilor PNL sau PSD separat, dominaţia PDL în administraţia locală a fost înlăturată; pe 29 iulie 2012, 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, personaj perceput şi ca fiind conducătorul de fapt al PDL; pe 9 decembrie 2012, electoratul a votat masiv candidaţii USL, conferind acestei alianţe o substanţială majoritate de aproape 70% în Parlament. Rezultatele celor trei scrutinuri din anul 2012 s-au datorat dorinţei arzătoare a electoratului de a se debarasa de reprezentanţii PDL atât la nivel central, cât şi la nivel local din cauza modului dezastruos (nu mai utilizez şi alţi termeni, deşi ar fi cazul) în care aceştia au administrat atât comunităţile locale, cât şi ţara la nivel central. De asemenea, electoratul a votat masiv USL pentru că a înţeles că programul acestei alianţe va conduce la o schimbare în bine, schimbare pe care populaţia o dorea arzător.

Din păcate, şi regret că trebuie să spun acest lucru, programul cu care USL a câştigat alegerile, şi în special cele locale, este foarte dificil de aplicat în judeţul Nemţ. Şi acest lucru este cauzat, în special, de către unii lideri locali ai PSD, care au considerat că este mai comod să coabiteze cu PDL şi să colaboreze în luarea celor mai importante decizii pentru judeţ cu PDL. Şi evident, această colaborare a presupus şi menţinerea în mai multe posturi de conducere la unele societăţi din subordinea autorităţilor locale a reprezentanţilor PDL.

Vreau să fiu foarte clar: nu este vorba de o aplicare principiului „am venit noi, trebuie să plecaţi voi”. Nu, dar reprezentanţii PDL care mai sunt menţinuţi în funcţii cu sprijinul PSD trebuie să fie înlocuiţi din trei motive clare: în primul, ca sancţiune pentru proasta administrare a problemelor comunităţii şi a răului pe care l-au făcut cetăţenilor; în al doilea rând, programul pe care USL s-a angajat să îl pună în aplicare nu poate fi pus în practică cu astfel de persoane, iar dacă nu ne respectăm promisiunile, comunităţile ne vor taxa ca atare. Politica USL nu poate fi făcută cu PDL-işti; nu în ultimul rând, cei din PDL rămaşi în funcţii continuă vechea politică de desconsiderare a cetăţeanului, continuă politica de agresiune împotriva cetăţeanului.

Voi da un singur exemplu, dar sugestiv privind modul în care sunt trataţi cetăţenii de către conducerea Companiei Judeţene Apa Serv. Se ştie, ca şi în alte zone ale ţării şi în judeţul Neamţ sunt cetăţeni cu probleme de ordin financiar. Nu este vorba de rea voinţă, dar se mai înregistrează şi datorii. Ei bine, directorul Apa Serv a şi anunţat că va trece la un program sever de debranşări pentru asociaţiile de locatari care au restanţe. Fără somaţii şi fără a acorda un termen de graţie pentru plata restanţelor. În total dispreţ pentru cetăţeni. Şi am să citez trei declaraţii ale unor preşedinţi de asociaţii de locatari publicate recent în presa locală: „E culmea cum au gândit! Anunţă vineri că de marţi iau apa! Şi când să facem încasări, să adunăm 40% din valoarea datoriei, ca să ne păsuiască? A fost week-end şi lumea n-a venit la asociaţie, apoi avem la dispoziţie o singură zi. Banii adunaţi trebuie depuşi la bancă, pentru că ei nu încasează mai mult de 5.000 de lei la ghişeu, aşa că mai trec câteva zile până ajung în contabilitatea lor. Şi vin bine-merci şi opresc robinetul. Să aştepte să ia bătrânii pensiile! Să se gândească la faptul că e frig şi nu lumea dă drumul la centrala termică! Plus că, să stai pe vremea asta fără apă… e revoltător!“; „La preturile practicate de Apa Serv, parcă ne permitem un lux extrem să trăim la bloc si la oraş!“. „Asociaţiile de proprietari sunt discriminate şi neglijate. Contractul dintre Apa Serv şi asociaţii este abuziv, pentru că nu avem posibilitatea legală de a negocia ceva. De cinci ani se duce o politică împotriva bunei funcţionări a asociatiilor”.

Numai şi numai din aceste declaraţii publice se vede amprenta modului de a acţiona a PDL. Aşa, cu un astfel de personaj putem pune în aplicare politica USL? Cetăţenii nu vor condamna PDL, ci USL.

Cazul Apa Serv nu este singular. Conducerile societăţilor Consiliului Local sunt nederanjate, deşi pe acolo a trecut şi corpul de control al premierului. Nu mai putem tolera ca toţi “trepăduşii” portocalii să fie ţinuţi în braţe de colegii de la PSD. Nu ne mai putem preface că nu ştim despre ce este vorba şi nu mai putem băga gunoiul sub preş. Trebuie să se termine odată cu această complicitate a PSD pentru menţinerea conducerilor PDL-iste. Dacă vrem să facem ceva bun pentru cetăţeni, atunci această stare de lucruri din Neamţ trebuie să înceteze.

Dorin URSĂRESCU

Deputat de Neamţ

Articolul precedentTaxă „civilizatoare” la Târgu-Neamț
Articolul următorJuniorii I sunt în grafic

2 COMENTARII

  1. Nu sunt fana Ursarescu dar are perfecta dreptate. Jaful PDL si a lui Stefan, protejati de Basescu continua. De fapt PSD este umilit.Pinalti a facut-o pe Simionica Viceprimar pentru a-si proteja pielea si a scapa de puscarie. E pur si simplu incredibil ce se intampla la Neamt

  2. sa ma lase ursarescu cu vrajeala lui de doi bani. da cu directorii lui adusi de la roman si pusi pe functii doar ca-s tovarasii de beut ai prefectului e mai bine??

Comentariile sunt închise.