Ieri, în parcul Tricolorului din Piatra Neamț, oficialitățile locale și județene, alături de care a fost și ÎPS Teofan, au comemorat eroii Revoluției din Decembrie 1989. Cu începere de la ora 11, a avut loc marșul de întâmpinare a oficialităților, urmat de ceremonia religioasă în care au fost pomeniți cei ce au murit la Revoluție. De remarcat este faptul că în afară de oficialități, la momentul comemorativ au participat aproximativ 200 de persoane, cei mai mulți, martori ai vremurilor în care regimul totalitar comunist a fost înlăturat de la putere. Mitropolitoul Moldovei și Bucovinei a vorbit despre „duhul” Revoluției, explicând faptul că este important ca noi să continuăm să ne înscriem în acest duh care trebuie să ducă mai departe dezideratele exprimate la Revoluția din Decembrie 1989.

„Aducerea aminte este de neapărată trebuință căci eroul jertfit pentru națiunea sa constituie fundament pentru viețuirea ulterioară a națiunii sale. În această zi, de 22 Decembrie, cei care avem responsabilități mai mari sau mai mici în viața cetății, pentru ca această comemorare să nu fie doar un ceremonial, un protocol, ci să fie un fapt real, este de neapărată trebuință, să avem forța lăuntrică spre a ne deschide spre duhul Revoluției. Și care a fost duhul Revoluției? A fost cel care sintetiza în multe glasuri și multe inimi care au exprimat cuvinte precum: Vom muri, dar vom fi liberi, punând libertatea ca element fundamental pentru supraviețuirea unei națiuni. Au cântat apoi Cu noi este Dumnezeu, rostind rugăciunea Tatăl nostru, arătând că libertatea fără credință nu poate duce la supraviețuirea neamului și au cântat, intuind parcă decizia autorităților luată ulterior, Deșteaptă-te române! arătând prin aceasta că este nevoie în interiorul națiunii de o stare de veghe, cu gândul la întregirea neamului, la Basarabia ca pământ românesc, și toate cele care sunt legate de această stare de veghe a românului”, a spus IPS Teofan.

„Aniversăm 25 de ani de când regimul totalitar comunist a fost înlăturat prin voința românilor care și-au învins frica și au reușit să răstoarne un sistem care se credea veșnic. Luna Decembrie a anului 1989 a fost o lună fierbinte în istoria poporului român, o pagină dureroasă care, însă, ne-a schimbat destinul cu prețul jertfei a multor vieți. Cei care s-au luptat pe baricadele Revoluției române, care s-au implicat cu tot entuziasmul și tinerețea lor au dorit și au obținut o schimbare. Datoria noastră este să-i cinstim pe ce care au plătit cu sângele lor libertatea de care noi, astăzi, ne bucurăm. Sacrificiul eroilor din Decembrie 1989 nu trebuie uitat niciodată”, a punctat prefectul Vlad Angheluță. (M. TEODOROF)

Articolul precedentTopul celor mai buni sportivi din Neamț datează de 46 de ani
Articolul următorAjutoarele de la UE întârzie din vina transportatorului