* „Transportatorul este din București, eu am doar un număr de telefon care mi s-a dat, nu am alte amănunte”- viceprimarul Aurelia Simionică

 Beneficiarii de ajutoare de la Uniunea Europeană trebuie să mai aștepte până să primească pachetele promise. Primăria Piatra Neamț anunța, în weekend, că „din cauza unor probleme tehnice apărute la transportatorul zonal, suntem nevoiți să amânăm distribirea pachetelor cu ajutoare de la UE pentru o dată pe care o vom comunica ulterior”. Pentru a afla cine anume, mai exact, se face vinovat de sărăcirea mesei de Crăciun a mii de pietreni, viceprimarul Aurelia Simionică a spus că nu are amănunte.

„Nu vă pot da numele, eu am doar un număr de telefon care mi s-a dat pe această direcție pentru a discuta. Transportatorul este o firmă din București și este un contract național făcut, nu am alte amănunte. Cel care asigură transportul lucrează cu firme din toată țara. Au motivat că nu au capacitatea necesară faţă de programarea propusă. Este și perioada de sărbători, au mai avut și o anumită restricție că în weekend nu se circulă liber peste tot, astea au fost motivațiile pe care le-au invocat, dar promisiunea a fost că în cursul zilei de astăzi încep încărcarea și pentru Piatra Neamț. N-au vrut să mai facă o programare exactă pentru a nu induce o stare de nemulțumire beneficiarilor. În momentul în care începem să descărcăm, vom anunța că au venit și că sunt disponibile aceste ajutoare. Noi așteptăm vreo 17 mii de pachete spre Piatra Neamț, 12 tiruri. Pe plan local, noi suntem pregătiți de săptămâna trecută, inclusiv cu organizarea a cinci puncte de distribuție în două locații”.

Categoriile beneficiare ale ajutoarelor alimentare de la UE sunt persoanele cu handicap accentuat și grav, pensionarii ale căror pensii ajung până la 400 de lei pe lună, cei cu venitul minim garantat și șomerii. Un pachet de produse alimentare conține: 6 kg de făină de grâu; 6 kg de mălai; 800 de grame de paste făinoase; 4 litri de ulei; 4 kg de zahăr; 8 conserve de carne de porc; 6 conserve de carne de vită și 10 conserve de pate de ficat. (Oana I. TOMA)