pietricica turism

Iacoban

* Constantin Iacoban a renunțat la poziția deținută în Consiliul de Administrație al companiei

Ieri, la sediul Companiei Municipale de Investiții Urban SA a fost depusă și înregistrată demisia dlui. Constantin Iacoban, care a renunțat la poziția de membru în Consiliul de Administrație al acesteia. Surprinzătoarea demisie, mai ales în contextul actual, nu este motivată în vreun fel. Trebuie să amintim că Iacoban este consilier județean și a fost mult timp directorul societății Urban, a ocupat funcții de conducere și control în primărie și a fost membru în mai multe consilii de administrație. L-am contactat telefonic pentru a încerca o explicație privind demisia sa: ”Este o decizie personală și nu vreau să dau explicații în privința ei. Ce vă pot spune este că nu sunt la prima demisie dintr-un consiliu de administrație. Îmi amintesc că am demisionat când eram la societatea Fortuna (societate care a administrat Piața Centrală în momentul privatizării- nota redacției) și nici atunci nu am dat vreo explicație. Atunci viceprimarul Macri s-a supărat pe mine deoarece el m-a recomandat și mi-a cerut să rămân. Am refuzat. După puțin timp, în legătură cu acea societate, s-a instrumentat un dosar penal de către dl. Popa de la Economic, unde au fost constatate mai multe aspecte ilegale”.

Am insistat asupra momentului demisiei, într- o situație delicată pentru Urban SA, după incendiul devastator de la Piața Centrală. Răspunsul, poate mai puțin diplomatic, ar putea releva motivul demisiei: ”Până în ziua demisiei mele, Consiliul de Administrație nu a fost convocat și nici consultat asupra situației din Piața Centrală, așa că eu consider că plecarea mea nu va lăsa un mare gol la nivelul competențelor administrative de la Urban. Dacă nu a fost consultat Consiliul de Administrație la un asemenea eveniment, cu rezonanță națională, ca să nu mai vorbim despre implicațiile locale și cele asupra societății Urban, nu cred că este cazul să particip la luarea unor decizii de genul «să scădem cu 2 sau cu 3 lei chiria la unele standuri». Cu atât mai mult cu cât majoritatea era în incinta halei distruse de incendiu. Practic, la acest nivel CA-ul a cam rămas fără obiectul muncii”, a mai declarat Constantin Iacoban.

În ciuda faptului că nu și-a motivat direct demisia, noi reținem două lucruri: că Iacoban a atras atenția asupra faptului că organul de conducere cel mai important la Urban nu a fost convocat sau consultat și că el a mai demisionat odată, atunci când a constatat niște nereguli în documentele de la societatea care se ocupa de Piața Centrală. Cu precizarea că atunci a fost și o anchetă a poliției. După. (V. BĂLĂNESCU)

1 COMENTARIU

  1. atitudine normala a domnului Iacoban si tot CA-ul sa plece de ca CIOLANUL sa prajit . Simionica aduce orasul la groapa LISSA

Comments are closed.