giratoriul_nord_editedMunicipiul Roman a demarat un proiect de infrastructură pentru realizarea unui sens  giratoriu la intrarea în oraș dinspre Iaşi, în zona Dedeman – Staţia Petrom. Pentru a se respecta normele tehnice şi condițiile de siguranţa traficului rutier, sunt necesare suprafeţe de teren adiacente sensului giratoriu, terenuri care aparțin unor societați comerciale, persoane fizice și comunei Cordun.

„Având în vedere beneficiile acestui proiect, atât pentru fluidizarea traficului în zonă, dar şi pentru estetica zonei, am găsit deschidere din partea tuturor celor implicați”, a declarat primarul Romanului.

S-au făcut trei donaţii (din partea DEDEMAN, a domnului Andrici Gabriel și doamnei Andrici Simona Maura), iar comuna Cordun a transmis dreptul de administrare al terenului Municipiului Roman, printr-o hotărâre a Consiliului local Cordun.

Administrația publică locală urmărește să obțină finanțare de la guvern pentru realizarea acestui proiect, iar de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice  s-a solicitat dovada deținerii cu titlu de proprietar a întregii suprafețe de teren.

Conform  Legii nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, dreptul de proprietate publică se poate dobândi  prin “trecerea unor bunuri din domeniul privat al statului sau unităţilor administrativ-teritoriale în domeniul public al acestora, pentru cauză de utilitate publică”.

Așa încât, desi terenul era dat în administrare Romanului, s-a impus cumpărarea acestuia de la Cordun.

Terenul, în suprafață de 198 mp, evaluat la 1.212 euro (6,12 euro/mp), echivalentul a 5.464 lei, conform raportului de evaluare, a făcut obiectul unui proiect de hotărâre a Consiliului local Roman, proiect aprobat în ședința „de îndată”  a legislativului romașcan de vineri, 21 octombrie. (D.A.)

Articolul precedentCUPA EHF: Alba Fehervar – CSM Roman 28-24 (14-9)
Articolul următorDe astăzi, Planetariu mobil la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.