Delapidări de zeci de mii de lei sub paravanul unor asociații pentru persoane cu handicap în Neamț și alte 4 județe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAsociații non-profit înființate cu scopul declarat de a ajuta persoane cu dizabilități din județele Neamț, Bacău, Iași, Suceava și Vaslui au fost folosite drept paravan pentru însușirea unor sume de bani, susțin procurorii. Banii ar fi fost colectați, cel puțin în ultimii doi ani, de la firme și persoane fizice, valoarea totală a prejudiciului nefiind încă menționată de anchetatori.

În această dimineață, 7 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare, în județul  Neamț, 5 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal, în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.

Perchezițiile efectuate în Piatra-Neamț au scos la iveală faptul că:

Delapidări de zeci de mii de lei sub paravanul unor asociații pentru persoane cu handicap în Neamț și alte 4 județe, ZCH NEWS - sursa ta de informații„De la începutul anului 2020 și până în prezent, reprezentanții unei asociații non-profit ar fi colectat sume de bani de la diverse persoane fizice sau juridice, din județele Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Bacău, sume care ar fi fost folosite în interes propriu și nu în scopul pentru care a fost înființată asociația.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă și aproximativ 15.000 de lei, 3.700 de euro, 120 de lire sterline și 20 de dolari.

5 persoane, cu vârste cuprinse între 34 și 55 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în vederea continuării cercetărilor”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentPiatra-Neamț: Botoșănean lovit de o mașină în piața en-gros. Șoferița l-a dus la spital
Articolul următorAmenzi de până la 8.000 lei pentru firmele care refuză să acorde concendiu paternal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.