0:00

Şase profesori au lipsit nemotivat și 22 s-au retras din motive medicale sau personale de la proba scrisă a examenului de definitivat de miercuri, 18 iulie, potrivit Inspectoratului Școlar Judeţean (ISJ) Neamț. Pentru sesiunea din luna iulie s-au înscris 191 de cadre didactice, care vor să obțină dreptul de practică în învățământ, urmat de promovarea în grade profesionale.

„Nu au existat candidați eliminați din examen. În data de 24 iulie vor fi afișate rezultatele la proba scrisă, iar în perioada 24-25 iulie candidații pot depune contestații”, a precizat inspectorul general școlar Elena Laiu.

Definitivat 2018: Doar 6 profesori au absent nemotivat la proba scrisă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNota la proba scrisă contează 70% în media finală, dar pentru a promova un candidat are nevoie de minim 8. Cerințele pentru examenul de definitivat sunt efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativ pentru anul școlar în curs „bine” sau „foarte bine”, media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional să fie minim 8, dar cu note de la 7 în sus la fiecare probă.

Evaluarea lucrărilor se face în centrele regionale Alba, Bihor, Brașov, Iași, Prahova și București. Notele finale vor fi aflate în data de 27 iulie. (C.I.)

Articolul precedentFOTO Accident în curba de la Gârcina
Articolul următorIeşeanul Florin Morariu va fi decorat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.