Marți, 19 noiembrie, la Colegiul Național “Roman Vodă” va avea loc o ultimă rundă de dezbateri privind oportunitatea ca elevii instituției să poarte sau nu uniformă.

Toți reprezentanții Comitetului de Părinți sunt invitați, de la ora 17, în Biblioteca de la etajul I, pentru a participa la ședința adunării generale extraordinare a asociației părinților. La început de an școlar, aproape 80% din părinți au fost de acord ca elevii să vină la școală în uniformă.

Uniforma propusă și acceptată de cei mai mulți constă într-un sacou, pe buzunarul de la piept fiind brodată sigla liceului, plus vestă și cravată, atât pentru fete, cât ași pentru băieți.

Urmează să se stabilească și costurile acestei schimbări și dacă fiecare clasă va apela la propriul producător sau se va încheia un contract pe întreg liceul.

Nu toată lumea a îmbrățișat această propunere, unul dintre părinți – medicul Filip Panait – a declarat public că purtarea unei uniforme reprezintă un “mod de limitare a libertății cetățeanului”. (C.M.)