Curtea de Apel Bacău a pronunțat astăzi, 28 iunie, decizia definitivă în procesul de cameră preliminară, prin care Ionel Arsene a contestat hotărârea Tribunalului Neamț. Magistratul de la Neamț a stabilit că rechizitoriul procurorilor DNA este legal și întocmit conform procedurilor, iar inculpatul a contestat acest lucru. Curtea de Apel a decis: ”Respinge contestația formulată de inculpatul Arsene Ionel împotriva Încheierii nr. 93/2018 a Tribunalului Neamț ca nefondată. Obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera consiliu astăzi 28.06.2018”.

Consecința directă va fi că dosarul de fond, în care președintele Consiliului Județean Neamț urmează să fie judecat pentru două infracțiuni de trafic de influență, va primi un prim termen și procesul va începe, de astă dată în ședință publică, nu cu ușile închise, cum a fost în camera preliminară.

Ionel Arsene a fost anchetat de DNA, după un denunț făcut de Gheorghe Ștefan, care a mărturisit că i-a dat 100.000 de euro pentru a interveni la conducerea ANI ca să-l declare incompatibil pe Culiță Tărâță, care conducea Consiliul Județean Neamț, în anul 2013.

În luna ianuarie 2018, Ionel Arsene a fost arestat pentru 30 de zile, apoi plasat sub control judiciar, măsură care a fost revocată ieri, 27 iunie.

A doua faptă de trafic de influență a fost comisă, conform procurorilor DNA, în anul 2015: ”Suspectul Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei, ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale. În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015 Arsene şi-a exercitat influenţa asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării de către ANAR a sumei anterior menţionată, demersuri rămase însă fără rezultat”. (C.M.)

FOTO: Facebook/ Ionel Arsene

Articolul precedentCasă trăsnită în Piatra Neamț
Articolul următorMedicii de familie dau, din nou, bilete de trimitere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.