pietricica turism

Pentru noi o fost interesant scandalul ăsta cu licențele pentru computere, mai cu seamă majoritatea folosesc cu dibăcie programele fără să-și pună problema că ar trebui așa ceva. Ne-am gândit, că dacă purcoiul de bani, circulat sub motivul acestor licențe, ajungea unde trebe, sigur se făcea o școală mai ceva ca la NASA sau dacă rătăceai în creierii munților ai fi auzit cu siguranță „ Veto, printează naibii lucrarea copchilului, că d-aia ai microsoafte pe masă“. Că bănetu ăsta o luat alte căi, e semn că zicala – banu, ochi celui ce fuge de aghiazmă – este adevărată și nici cei pe care-i credeam puternici nu-i fac față. Pentru noi e motiv de supărare, pentru că trebe să punem un „să trăiți“ la sertar și nu știm pentru câtă vreme. Cât despre ceilanți supărați de iureșul ăsta, nu avem știre să fi cumpărat șervețele mai mult decât normalul. Așteptăm.

Acuma dacă o crăpat buboiul ăsta cu microsoaftele și instanțele o să se bășice să recupereze prejudiciile, mergându-se pe firul apei, ne gândim ce-o să facă rezidenții dintr-un imobil bățos din Piața 22 Decembrie și mai ales câți din ei o să plece în pribegie în alte căși, care acuma-s închiriate. Cumătru zice, că dacă legiuitorii găsesc moșmande la acte, sigur se lasă cu evacuări sau cu confiscare și apoi plată de chirie. Din ce știm noi, lista ocupanților din blocu pomenit conține nume care au avut de a face mai intens sau mai ușurel cu dom premare de la noi, astfel că, e posibil, să auzim, că o fost invitați să deie extemporale la trei litere.

Judecând altfel, urbea noastră iar ia fața altor orașe den Europa, și nu prin turism sau valori locale, ci printr-un eveniment destul de sonor, mai cu seamă că alesul urbei, un obișnuit al televizoarelor, face obiectul cercetării penale, din spatele gratiilor. Altfel zis, ar cam trebui umplat la bugetu pentru promovarea turismului și a locului, numai că avem îndoieli masive că treaba asta o să semene cu microsoaftele și iar o să iasă dandana. Așa că, să sperăm, că o să se păstreze ceea ce este, pentru că, nu suntem foarte siguri, că o să se mai facă ceva în viitoru apropiat fără ca cei de la trei litere să nu ridice pe cineva.