salvare 02

• Ziarul Ceahlăul marcă înregistrată vă prezintă raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care a stat la baza demiterii conducerii Ambulanței Neamț, în frunte cu dr. Letiția Damoc

Controlul efectuat de Corpul de Control al Ministerului Sănătății, care a poposit în Neamț, la Direcția de Sănătate Publică și, implicit, la Serviciul Județean de Ambulanță Neamț, pare să se fi axat mai mult pe niște chestiuni care țin de salarizare și evidența contabilă a SJA Neamț, fără să intre în profunzime pe partea de achiziții, așa cum se spunea că o va face. Pentru a lămuri exact opinia publică, prezentăm în cele ce urmează fragmente din raportul Corpului de Control, fragmente ce se referă tocmai la Serviciul Județean de Ambulanță, prevederile legale nerespectate, persoanele care nu le-au respectat, măsurile dispuse pentru remediere de către Camera de Conturi Neamț, dacă și cât din ele au fost duse la îndeplinire…

Conținutul raportului poate fi citit doar în formatul print!

6 COMENTARII

  1. pai tocmai ce va spuneam eu si altii sar ca arsi! cum sa nu fie nereguli in contabilitate, cand damoc letitia la angajat pe fostul coleg de liceu al lui sotului ei, respectiv pe pantaziu constantin, acesta nu are nici o tangenta cu aceasta meserie plina de formule, cifre, bilanturi etc!! problema este ca aceasta “distinsa” manager a procedat si a fost persuasiva in astfel de angajari cu bunastiinta marsand pe incompetenta acestor incepatori, tocmai pt a se putea prevala de faptul ca….ei au semnat, eu sunt doar manager! poate isi aduce aminte letitia cum a “facuto” pe fosta contabila sefa Baciu in perioada cand cumatrul ei sef si mare administrator in ambulanta pastorita de ea, ii fura stampila contabilei si facea fel de fel de matrapazlacuri, fapt dovedit de curtea de conturi pe atunci, cumatrul ei olaru scotandu=se la colegii lui letitia din psihiatrie ca lipsit de discernamant, iar ei i s-a facut proprire pe salariu timp de cateva luni, pana a reusit cu relatiile ei sa intoarca situatia si fosta contabila sa plateasca ea!!! pun si eu o intrebare : ce mama dracului tot apare la(…) la 1 tv si o spala acest (…) care umbla cu caciula in mana prin ambulanta, reparandu-si masina in garajele saj (…)? asta s-a ajuns, insa, stiti cum se spune: CINE SE SCUZA SE SI ACUZA!

  2. Haoleu, jojo muica, ce etnie esti ? dar stiu ca esti prost ca noaptea. dulcea limba romaneasca in gura cui a ajuns…. se vede de la o posta ca ai fruntea-ngusta si nu ti-a placut cartea.te-au dat astia afara de la ambulanta pt ca s-a desfiintat postul de “taiat frunze la caini” ?

  3. Fara foc nu iese fum. Profesionismul de care a dat dovadă ca medic de urgenta nu este contestat de nimeni. Și-a pus oamenii ei în funcții de conducere, oameni pe care să îi poată manevra și manipula așa cum a dorit, oameni incompetenți și slugarnici care în final au adus-o în această situație. Cine a scris comentarii la aceste articole se vede că au cunoștină despre mai multe aspecte ale acestor situații. Dacă Ministerul Sănătății ar dispune un control la sânge pentru a controla modul cum s-au cheltuit banii pe reparațiile ambulanțelor, ar ieși la iveală foarte multe. De foarte mulți ani, conducerea încheie contract de prestări servicii cu aceeași firmă de service auto. Cine trece prin zona 1 mai, va vedea că Serviciul de ambulanță și-a mutat ambulanțele în curtea acelei firme de service. Un proverb zice ,,afară este vopsit gardul, înăuntru este leopardul,,…În plus postul de manager al Serviciului de ambulanța este la fel cu postul de manager al Spitalului județean. Sunt posturi care sunt remunerate substanțial. Cum spunea cineva în alt comentariu, a început să confunde serviciul de ambulanță cu ,,propria moșie,,. De fapt este ,,moșia dumneaei,,. Cineva trebuie să taie această caracatiță de la serviciul de ambulanță, cu tot cu tentacule ( comitet director și acoliții lor), că altfel mai târziu va fi mai rău pentru toți. Ne pare rău că s-a ajuns la aceste situații.

  4. @iuli. imi faca placere ca unul ca tine ma confunda cu nu stiu care persoana care a lucrat la ambulanta, insa nu mai face figuratie si nu o mai arde cu tupeu intrebandu-ma ce etnie sunt, ca nu stiu sa vb. romaneste etc! tu faci parte din “gama” pupincuristilor si intr-un fel ai dreptate, fiindca si conducerea ambulantei trebuie sa aiba aplaudacii lor! pune mana si numai daca stii sa citesti si ai minim scoala gimnaziala pt a putea citi ziarul dlui Balanescu si vei vedea cate nereguli s-au gasit la prima stigare! DUPA, POTI SA LATRII PANA FACI CLABUCI LA BOT, SAU, EVENTUAL PANA SE INROSESTE LANTUL CU CARE ESTI LEGAT DE GAT!

  5. Pana una alta ministrul sanatatii a luat o decizie corecta prin demiterea doctoritei Damoc.Dupa 18 ani de munca si de tupeu,matrapazlacuri cusute cu ata apa si ping-pong cu politicienii din toate partidele ,e foarte bine ca pleaca .RAMANE DE VAZUT CUM SE RECUPEREAZA BANII SI DACA DOAMNA DAMOC AR AVEA CU CE PLATI PROSTIILE FACUTE IMPREUNA CU ECHIPA DUMNEAEI!Sa aiba grija doamna Damoc ca daca se ia cu MINISTERU,o sa aiba si alte surprize .e plina de bube in cap!!!!!!

Comments are closed.