0:00

Deca-Ghinion pentru profesori. De la promisiunile salariale din vară la realitatea din iarnă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa începutul lunii decembrie apărea în spațiul public, pe surse bineînțeles, un proiect în care se prevedea majorarea salarială în două etape a personalului din Educație pentru 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca a confirmat într-o postare pe pagina de socializare această informație: „În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20% astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Se va ajunge astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an! În plus, vor fi reglate inechitățile salariale în ceea ce privește personalul de conducere din unitățile de învățământ”.

Ligia Deca a numit această măsură: „cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii”.

Situația pare însă a fi încă o dovadă a acurateții proverbului „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Liderii sindicali din învățământ anunțau la începutul acestei luni că se așteptau la o creștere de 20% a salariilor încă de la 1 ianuarie, promisiune făcută de oficialități pentru a asigura încetarea grevei din sistem. Reprezentanții Guvernului au declarat că au fost negocieri care au dus la acest compromis dar nu a apărut încă o poziție oficială a sindicaliștilor. Pe de altă parte Marcel Ciolacu, prim ministrul României, declara pe 11 decembrie, că va negocia în zilele următoare cu sindicatele.

 

Ionel Hociung, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ Neamț a declarat pentru Mesagerul de Neamț: „Miercuri, pe 13 decembrie, la București, va avea loc întâlnirea Colegiului Național al Liderilor din Federație. Acolo se va discuta și se va analiza ce vom face în perioada următoare, însă în principiu vom depune toate diligențele necesare astfel încât prevederile Ordonanței 57/2023 să se aplice în integralitatea lor”.

Vlad B.

Articolul precedentFrați dispăruți de jumătate de an: ambii sunt căutați de polițiștii români și francezi
Articolul următorAsociația Grupul Local Pescăresc Neamț (FLAG) anunță finalizarea implementării strategiei de dezvoltare locală integrată a zonei pescărești Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.