Eduard Costel Ioniță, de 35 de ani, din Iași, a fost prins în flagrant, la Roman, imediat ce și-a primit de la firma de coletărie pachetul cu ecstasy. Polițiștii antidrog din Iași, sub coordonarea unui procuror DIICOT Iași, l-au interceptat în trafic și la percheziție au găsit în geantă 15 pastile de ecstasy. Tânărul era în atenția anchetatorilor de mai mult timp, iar din datele de până acum reiese că ieșeanul aproviziona cu droguri iubitorii de muzică electronică ce participau la festivalurile din țară. Drogurile procurate acum din Anglia urmau să-i umple de euforie pe tinerii ce aveau să petreacă la o manifestare de gen din Azuga, din perioada 29 noiembrie – 2 decembrie. Tribunalul Iași l-a arestat în ziua de 9 noiembrie, pentru 30 de zile.

Comunicatul DIICOT Iași:

În fapt s-a reținut că, în cursul anului 2019, în mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale, inculpatul I. C. E. a procurat atât din surse interne, cât și externe (Anglia) cantități importante de droguri de risc (cannabis și ketamină), droguri de mare risc (amfetamine, MDMA și cocaină ), pe care ulterior le-a comercializat către diferite persoane cu ocazia participării la festivalurile de muzică electronică desfășurate în diverse orașe ale țării.

La data de 04.11.2019, inculpatul I. C. E. s-a deplasat în Anglia de unde a procurat cantitatea de 93,42 grame pulbere care conţine Amfetamina cu Cofeina, 41,82 grame fragmente solide care conţin Cocaina, un număr de 101 comprimate ecstasy și cantitatea de 147,01 grame pulbere care conţine Ketamina, pe care le-a disimulat într-un bagaj de mână tip troler, de culoare neagră și l-a expediat în țară, în mod fraudulos, prin intermediul unei societăți de transport persoane şi colete, după care cu o cursă aeriană, pe ruta Londra- București, a revenit în țară la data de 06.11.2019 deplasându-se în localitatea de domiciliu.

După primirea coletului, inculpatul împreună cu legăturile sale infracționale intenționau punerea în vânzare a cantităților de droguri de mare risc și droguri de risc, introduse în țară, fără drept, la o petrecere care urma să se desfășoare în perioada 29.11.2019 – 02.12.2019 în localitatea Azuga, județul Prahova.

La data de 08.11.2019, inculpatul a ridicat de la reprezentantul firmei de transport, trolerul, de culoare neagră fiind prins în flagrant în timp ce-l transporta cu un autoturism pe raza municipiului Roman, jud. Neamț.

Cu ocazia efectuării acțiunii de prindere în flagrant, asupra inculpatului au fost găsite un număr de 15 comprimate ecstasy (MDMA), iar cu ocazia efectuării percheziției domiciliare în imobilul în care locuiește inculpatul au fost identificate şi ridicate 42 de grame de cocaină, 101 grame de amfetamină pulbere, 147 de grame de ketamină, 116 comprimate de MDMA Ecstasy, droguri de mare risc, 30 de grame de rezină de cannabis (hașiș), 2,60 grame cannabis, bani, precum și alte bunuri folosite în derularea activității infracționale.

La data de 09.11.2019, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a a inculpatului I. C. E. pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (C.I.)

Articolul precedentCasa Județeană de Pensii: Banii sunt în conturi
Articolul următorL4SA Supărare cu jucătorii de la Iaşi la Zorile Urecheni