accident caruta 02Ca în fiecare an, pe ultima sută de metri înaintea venirii frigului, căruţaşii zăbovesc mai mult la câmp, să strângă recolta, circulă noaptea, nu-şi iau măsurile de siguranţă necesare şi, de multe ori, sunt implicaţi în accidente.

În acest sfârşit de săptămână, în judeţul Neamţ, au avut loc două astfel de evenimente rutiere, ambele după lăsarea întunericului şi ambele soldate cu victime.

Primul accident a fost între Dobreni şi Bodeşti, unde un autoturism condus de un bărbat de 40 de ani din Piatra-Neamţ a intrat într-o căruţă care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers, adică spre Piatra-Neamţ. În urma impactului a fost rănit căruţaşul, un tânăr de 22 de ani din Dobreni, care a fost transportat, cu ambulanţa, la spitalul judeţean, pentru îngrijiri medicale. Ambilor protagonişti li s-a recoltat sânge, pentru a se stabili dacă erau sub influenţa alcoolului, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Al doilea accident s-a petrecut pe un drum sătesc din Nisiporeşti, unde un bărbat de 42 de ani din localitate conducea o căruţă încărcată ochi cu saci de porumb. Pe o porţiune înclinată, calul n-a mai reuşit să tragă, atelajul a fost „scăpat” înapoi şi a dat peste o femeie de 69 de ani care mergea în aceeaşi direcţie cu căruţa. Victima a ajuns la spital, iar căruţaşul la poliţie, unde i s-a deschis un dosar penal. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNoi controale în învăţământul nemţean! Sunt vizate 8 şcoli!
Articolul următorACTUALIZARE Prima ninsoare din acest sezon FOTOGRAFII PIATRA-NEAMŢ şi BICAZ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.