VIDEO De pe 11 iulie, o nouă emisiune de titluri de stat * Vezi de unde se pot cumpăra!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Finanțelor Publice (MFP) lansează, pe 11 iulie, o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație, cu scadență în 2018, moment ce va marca aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, se anunţă într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a emisiunii este de 100 de milioane de lei, iar prețul unui titlu de stat este de 100 de lei. Acesta poate fi achiziționat, în perioada 11 – 29 iulie 2016, la o dobânda anuală de 2,15%. Dobânda și câștigurile de capital realizate din deținerea și tranzacționarea titlurilor emise de statul român sunt venituri neimpozabile.

“Întâi de toate, titlurile de stat lansate astăzi reprezintă o investiție sigură, garantată de stat. Ele sunt accesibile fiecărui cetățean, student, tânăr antreprenor, salariat sau pensionar, care poate și vrea să facă o investiție și, în același timp, să economisească bani într-un mod inteligent”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

Alocuţiunea integrală a premierului Dacian Cioloş la lansarea titlurilor de stat Fidelis-Centenar:

Cei interesați de titlurile de stat le pot cumpăra, fără alte costuri, de la cele 4 bănci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania.

Titlurile de stat vor fi admise și, ulterior, tranzacționate pe Bursa de Valori București (BVB). Deținătorii titlurilor de stat le pot tranzacționa la prețurile cotate în mod transparent la BVB.

Un alt element de atractivitate pentru cei interesați este faptul că, la scadență, în 2018, MFP va organiza și o loterie aniversară cu 100 de premii în valoarea de câte 1.000 de lei. (ZCH NEWS)

Articolul precedentFinanţare pentru căminele de vârstnici
Articolul următorDe pe 11 iulie, cazier judiciar fără timbru fiscal!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.