afis cuib democratieBiblioteca Județeană „Kirileanu” Neamț și Fundaţia Progress anunţă inaugurarea “Cuibului democraţiei” la Piatra Neamţ.

Evenimentul, la care sunt invitaţi cetățeni, reprezentanți ai ONG-urilor și ai mediului de afaceri, precum și angajați ai instituțiilor publice din  oraș, are loc, pe data de 23 noiembrie, ora 13:30, în incinta Bibliotecii Județene, potrivit unui comunicat de presă.

“Asemeni altor centre de resurse deja inaugurate sau în curs de amenajare în biblioteci publice din alte 13 orașe ale țării, Cuibul Democrației din orașul Piatra Neamț urmărește crearea și promovarea unui tip de spațiu care lipsește din societatea românească. Pentru a deveni cetățeni cu adevărat activi, românii au nevoie de locuri în care să se întâlnească, de oportunități pentru a dezbate probleme de interes general, de contexte în care să învețe să comunice şi să colaboreze. Biblioteca Județeană a pus la dispoziție un astfel de spațiu în mod gratuit, iar Fundația Progress l-a amenajat cu sprijinul financiar asigurat prin Granturile SEE 2009-2014, programul FOND ONG România. Cuibul oferă acces gratuit la internet, instrumente de training, un spațiu modern adecvat lucrului în echipă și dezbaterii publice, precum și o comunitate de suport pentru dezvoltarea inițiativelor civice”, se precizează în comunicatul citat.

Inaugurarea Cuibului Democrației va fi marcată printr-o conferință de inaugurare, vizitarea spațiului nou amenajat din cadrul Centrului de Informare Comunitară, discuții pornind de la întrebarea: „Cum încurajăm cetățenia activă în comunitatea nemțeană?” și abordând subiecte precum: oportunități, bariere și bune practici privind implicarea tinerilor, promovarea lecturii și dezvoltarea colaborativă a serviciilor BIBLIOTECII, printr-un parteneriat între instituții, ONG-uri și locuitorii cartierului Speranța.

Evenimentul va avea și o componentă de fundraising pentru victimele incediului din clubul “Colectiv”. Mai multe detalii privind participarea la eveniment pot fi aflate accesând www.al-treilea-spatiu.ro și www.facebook.com/al.3lea.spatiu, precum și prin e-mail, la adresa office@progressfoundation.ro sau euro_cic@yahoo.com. (ZCH NEWS)

Articolul precedentHCM Roman în primăvara europeană GALERIE FOTO
Articolul următorContinuă, cu succes, “vânătoarea” de imigranţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.