politia de frontiera masina 03Polițiștii de frontieră din Sectorul Darabani (Botoşani) au reținut, sâmbătă, 21 noiembrie, 3 persoane care intenționau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen, se precizează într-un comunicat de presă.

Cei trei bărbaţi au fost găsiţi, la ora 5:00, în apropierea localității de frontieră Oroftiana. Ei nu aveau documente de identitate, vorbeau limba engleză și “nu își justificau prezența în zonă”, potrivit comunicatului citat.

“Au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări, iar, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că 2 dintre aceștia sunt cetățeni din Sri Lanka și unul este cetățean somalez, care au intenționat să treacă ilegal frontiera de stat dintre Ucraina și România, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani, subcomisar de poliție Minodora Răcnea.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. În baza acordului încheiat cu Ucraina, migranții au fost predați autorităților de frontieră ale statului vecin, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun. (ZCH NEWS; FOTO: Agerpres)

Articolul precedentDe mâine, Cuibul democraţiei la Piatra Neamţ!
Articolul următor„Echipa” arestaţilor din „mafia lemnului” s-a scindat, pădurarul a fost eliberat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.