Părinții își pot reînscrie copiii care merg la grădiniță în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2017-2018 începând de azi, 8 mai. Înscrierea noilor-veniți se va face începând cu 22 mai și până pe 31 august, pe durata a 3 etape din care una este de ajustări.

De luni, 8 mai, au început reînscrierile la grădiniță!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProfesoara Rodica Vădeanu, inspector pentru învățământul preșcolar la ISJ Neamț, spune că aceste etape vor dura în medie câte o lună fiecare: „Părinții vor primi informații de la unitatea de învățământ pe care o au în atenție. Cererea se procesează într-o platformă electronică. Aceasta se face cu părintele alături și, la final, se validează cererea prin semnătura părintelui. Părinții au la îndemână 3 opțiuni. Fiecare cerere trebuie să includă efectiv unitatea pe care o au în vedere la prima opțiune și dacă la unitatea repectivă numărul de locuri este limitat, va apela la următoarele opțiuni. A doua și a treia opțiune sunt operate tot de unitatea de învățământ la care au depus inițial dosarul, nu trebuie să meargă cu dosarul la 3 unități„.

Planul de școlarizare în Neamț cuprinde, pentru anul scolar viitor (2017/2018), pe segmentul grădiniță, circa 12.000 de locuri. „Este o ușoară scădere față de anul școlar trecut, dar nu e o scădere care să ne impacienteze„, a mai spus Rodica Vădeanu.

De luni, 8 mai, au început reînscrierile la grădiniță!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFiecare grădiniță va avea un orar propriu pentru înscrieri, afișat la loc vizibil pentru toți cei interesați, inclusiv pe site-ul grădiniței (dacă există), și eventual pe site-urile inspectoratelor școlare. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În baza Hotărârii Guvernului nr. 1252/2012 şi în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani.

Grădinițele funcționează cu program normal (5 ore pe zi), dar sunt și grădinițe cu program prelungit (10 ore pe zi), unde celor mici li se asigură și mesele, precum și odihna de după-amiază.

Actele necesare înscrierii copiilor la grădiniță sunt: cererea de înscriere; adeverințe cu veniturile părinților sau alte acte doveditoare ale veniturilor familiale, în special pentru grădinițele cu orar prelungit; copie după certificatul de naștere al copilului; fișa medicală; aviz epidemiologic, eliberat conform prevederilor legale.

Detalii suplimentare – AICI (pdf):

https://zch.ro/wp-content/uploads/2017/05/isj-inscrieri-gradinite.pdf

(Ana MOISE)

Articolul precedentCorul Laudamus Roman, pe locul al II-lea la Olimpiada Națională
Articolul următorAdolescent căzut în pădure, salvat de pompieri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.