pietricica turism

Duminică seara, la ora 18:30, un apel la 112 anunța că un tânăr, care a căzut în pădure, în anexa Văleni din Piatra-Neamț, a suferit o luxație de genunchi și nu se mai poate deplasa.

“La locul indicat de apelant s-au deplasat 7 pompieri militari, cu o autospecială de capacitate medie (FRAP) şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ”, a declarat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. “Persoana a fost transportată la ambulanţa SMURD cu ajutorul tărgii UT 200 de pe autospeciala de capacitate medie (FRAP), fiind transportată la spital”.

Adolescentul, care are 16 ani, se plimba cu un prieten prin pădure, a călcat rău și a căzut. Prietenul lui a fost cel care a sunat la 112 când a văzut că nu-l poate ajuta.

Și sâmbătă pompierii din Piatra-Neamț au avut o misiune de salvare, de data aceasta fiind vorba despre o bovină, care a căzut într-un șanț din localitatea Bisericani. Trei militari, ajutați de un voluntar din comună, au reușit să scoată animalul din șanț. (C.M.)