0:00

De la 1 octombrie, un nou proiect: “Şcoli prietenoase cu natura”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSocietatea Ornitologică Română (SOR) își continuă proiectele de împrietenire a orașelor cu natura și lansează un nou program, potrivit unui comunicat de presă.

Intitulat “Şcoli prietenoase cu natura”, programul a demarat de la 1 octombrie şi presupune o banală înscriere pe portalul SOR.

“Programul Şcoli Prietenoase cu Natura atrage atenția asupra faunei urbane, asupra speciilor de păsări și micilor mamifere, asupra reptilelor și amfibienilor, asupra insectelor, care își găsesc din ce în ce mai greu resurse de hrană, locuri de cuibărit și de adăpost. Programul oferă metode extrem de simple, prin care viitoarea generație poate contribui la sprijinirea acestor specii: amplasarea a cel puțin un cuib artificial, hrănirea păsărilor în timpul iernii, amplasarea siluetelor de păsări pe geamuri pentru a evita coliziunile, realizarea unui hotel de insecte sau colectarea selectivă a deșeurilor”, potrivit comunicatului citat.

Activitățile se pot derula pe durata întregului an școlar, cu posibilitatea de a le relua în anii următori. Participarea este gratuită, dar condiționată de înregistrare. În cazul în care activităţile şcolilor corespund cerințelor programului, acestea vor primi un premiu simbolic, o plăcuță inscripționată “școală prietenoasă cu natura”.

Pentru mai multe informații puteţi accesa pagina proiectului. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDeşi este în regulă, Viking Travel Piatra Neamţ, lăsată eronat „fără licenţă„ de ANT!
Articolul următorConcursul pentru director medical: frecție la piciorul de lemn al Bisericanilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.