De Înălțare, ceremonie militară pentru comemorarea eroilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGarnizoana Neamț anunță organizarea unei ceremonii militare cu prilejul Zilei Eroilor. Manifestarea are loc de Înălțare, pe 25 mai, cu începere de la ora 12:00, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial-Cimitorul Eroilor din Piatra Neamț.

Programul include salutul Drapelului de Luptă al Batalionului 634 Infanterie “Mareşal Józef Piłsudski”, intonarea imnului naţional al României, oficierea serviciului religios, alocuţiuni, precum și depunerea de coroane la Monumentul Eroilor. Manifestarea se va încheia cu defilarea Drapelului de Luptă şi a gărzii de onoare, constituită din militari ai Batalionului 634 Infanterie, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Conform normelor legale în vigoare, în fiecare an, Ziua Eroilor – sărbătoare naţională a poporului român, este comemorată odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti (revenindu-se astfel la tradiţia din perioada interbelică), evocând memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, apărarea ţării şi întregirea neamului. „La ora 12:00, după oficierea Sfintei Liturghii, timp de un minut, în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele. Glorie eternă eroilor neamului!“, transmite garnizoana Neamț.

(G.S.)

Foto: arhivă

Articolul precedentȘtire actualizată. Accident mortal la Secuieni. Plan roșu de intervenție activat
Articolul următorAccident la Săbăoani, un tânăr a fost rănit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.