De cola superior, da` spriț!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Unde credeam că o să avem o zi de luni mai de tihnă, îl pune – nu-I mai zic numele că-I sărbătoare – pe cumătru cu perciunii până știți unde, să să uite pren zear, că de cu seară o făcut tovărășie cu un pet de dud sârbesc plin pe jumate cu ce trebe și n-o putut săracu`. Și numa` ce-l văd că se prăvale pe spate și-mi arată o poză de la premărie. Și unde văd delegația venită dă la vecinii dă peste graniță, primită la ceas de arșiță într-o odaie cu aer răcit și cu apă menerală pusă în pahară de cristal de plastic de unică folosință sau poate folosite o dată și spălate cu ce trebe. Acuma nu ne putem abține să nu arătăm bucile obrajilor ălora de la PR ul (pi ar) primăriei păstorite de domnu` premare (Nea Gigi, să trăiț` longitudinal la mandate!), că nu să cade ca-n ditamai instituția să folosești pahară de servit la praznic ori la cumătrii rurale, unde, fie vorba între noi, am fost serviți cu apă de fântână în recipente cumsecade și curate. Pe de altă parte ne gândim că poate dom` premare o detașat tot reghimentu` dă veselă la protocoalele dă onomastica urbei, unde-i basamacu` mai bulbucat și sprițele în poziție de tragere spre ținta gât număru` 13. Nu ne-am mira să ne cheme și pă noi la o degustare dă rachiu` oceanic și să ne trezim că ni-l servește în ardei tăiați de jur împrejur, de lipsă de păhare. Aferim !

Și tot pă linie dă protocoale gheboase, avem una să-i zicem și domnului șăf de la cejeu (dom` Culiță, sănătate la iepuri și apă la păpușoi!). Că l-am pomenit că s-o văzut cu trimisu` lui vodă den Danemarca, venit să vază dacă-I ceva putrăd la Chiatra. Și când ne-am uitat la poze, să ne pice penele. Ce credeți că era pe masă în fața unui diplomat de prim rang venit de la drum ? Pe lângă păhare cumsecade (aferim !), o sticlă de juma de kil cu beutură de-o beu junii la orice chioșc, ori la sticlă ori la conservă. Asta nu-i nemica, dar pe etichetă era și un nume de fată de la noi (parcă o Adriană ceva). De unde am tras concluzia că șăfu` PR ului (pi ar) dă la dom` Culiță îi dus la băi, ori o secat toate fântânile de la Zănești și lumea bea numai ce are în beci ori numa` coace cole cu nume de dame pă eticheți. Acuma ne-am gândit că precis oaspetele ambasador o răbdat de sete până la `otel unde, sigur o comandat o limonadă den lămâi fără coloare politică, cu ceva gheață chisată și-o frunză de mentă pusă unde trebe. Adecă ceva `eftin, sănătos și bun. Exact ce-i lipsește din meniul de protocol lui domnu` șăf de la cejeu. Na.

Avem noi o șpionetă, mai coțofană de felu` ei, care ne-o trezit dis de morgăn cu o dumă deșpre un onest fost conselier den reghimentu` lui dom` Gigi (încă o dată, să trăiț`!), tras pă tușă după un cartonaș roș arătat pe motiv de incompatibilitate. Adecă, onorabilu` dom` bace s-o trezit că făcea afaceri și daraveli cu instituția unde era plătit pă persoană fizică, să se aprobe pe dânsu` cu fel de fel de biznisuri gheboase. Și ne-o mai zis că organele s-or sesizat și-l cată la intimități pă domnu` conselier, că prea îi merge cu drojdie la moșmande și-l cam doare la gumari de ora exactă. Acuma, noi am pune rămășag, că urmează niște zurgălăi la vreme de seară, asta dacă nu percutează din ghemuit în depărtat ori face pasu` piticului prin ograda cui trebe, dar fără să-l vedem noi, că e jenibilos. Și ne mai întrebăm, dacă dom` Gigi nu s-o sesizat la neuron, că pomenitu` se rotunjește ca aluatu` la dospit, de-o trebuit să se rostogolească în viața civilă cu biznisuri portocalii pă dedesubt. Da-l interpelăm noi pe firu` roș și vorghim la un rachiu` dă smochini lânoase la pet dă dud pă doi litre de Buzău.

Articolul precedentTaxă pe grătar la Mânăstirea Secu
Articolul următorDrumul de la Ghindăoani, poate de Crăciun