Calculatoarele second hand se remarca prin cel mai bun raport calitate-pret si prin specificatii suficient de puternice pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, unul dintre cele mai mari beneficii ale PC-urilor second hand este pretul componentelor lor, mult mai mic decat al celor noi. Citind acest articol, vei afla ce componente pentru calculatoare second hand sunt disponibile la Interlink, furnizor inca din 1997 de echipamente IT second hand si refurbished.

  1. Memorii RAM. Memoria RAM (Random Access Memory) este componenta care ajuta PC-ul sa stocheze date si sa acceseze memoria interna. In timp ce hard-disk-ul poate fi considerat echivalentul memoriei de lunga durata a creierului uman, RAM reprezinta memoria de scurta durata, intrucat pastreaza date doar atat timp cat calculatoarele sunt pornite. La Interlink gasesti memorii RAM DDR, DDR 2 si DDR 3, de pana la 8 GB.
  1. Procesoare. Procesorul poate fi considerat „creierul” unui PC, rolul lui fiind acela de a gestiona informatii si de a executa instructiunile primite. Achizitionarea de procesoare pentru calculatoare second hand este o metoda garantata de a imbunatati vitezele si performantele PC-ului tau, la un pret redus, insa fara a face rabat la calitate. La Interlink, gasesti numeroase modele de procesoare de la Intel si AMD.
  1. Hard-disk-uri. Daca doresti sa maresti capacitatea de stocare a datelor pentru calculatorul tau, iti recomandam sa investesti intr-un hard-disk sau SSD, capabil sa „gazduiasca” sisteme de operare, programe software, jocuri si alte date. Oferta include produse de la Seagate si WD, de la 80 GB pana la 3 TB.
  1. Placi de baza. Placa de baza este componenta fundamentala a unui calculator, aceasta fiind platforma pe care se contruieste intregul sistem. Daca ai nevoie de o placa de baza pentru a o inlocui pe cea actuala sau doresti sa iti configurezi un nou sistem de la zero, poti alege una de la Dell, Fujitsu Siemens, Lenovo, HP, Gigabyte sau NEC.
  1. Placi video. Daca iti doresti performante grafice crescute pentru jocuri sau programe de editare foto-video sau grafica, achizitionarea unei placi video pentru calculatoare second hand este modalitatea ideala de a-ti actualiza sistemul. Oferta Interlink este una extrem de variata si include modele de la branduri precum Asus, Sapphire, Gigabyte, XFX sau MSI.
  2. SSD-uri. SSD (Solid State Drive) este o componenta de stocare cu acelasi rol precum hard-disk-ul. Diferenta fata de acesta este ca datele sunt stocate in microcipuri, fapt ce face SSD-urile mult mai rapide. Apeland la Interlink, iti poti imbunatati calculatoarele second hand cu SSD-uri de la Biwin si Intel, de 120 sau 240 GB.

Pe langa componentele pentru calculatoare second hand enumerate mai sus, la Interlink mai poti gasi surse de alimentare, placi de retea, placi de sunet, unitati optice, adaptoare si cabluri. Interlink iti ofera o garantie standard de 12 luni, care poate fi prelungita pana la 5 ani prin intermediul serviciului de extra garantie, transport gratuit la comenzi a caror valoare depaseste suma de 150 de lei si livrare rapida, in maximum 48 de ore in toata tara.

Articolul precedent”Capul” scandalagiilor din Vânători-Neamţ a fost arestat
Articolul următorCSM Ceahlăul – “informaţii corecte despre situaţia lotului actual”