Procurorii anticorupție au adus clarificări în cazul celor 3 lucrători din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț care au fost trimiși în judecată, din nou, pentru acuze de luare de mită și complicitate la această faptă. În dosar sunt deferiți justiției asistenta șefă de la stația Piatra Neamț, Maria Luminița Rozoschi, asistenta șefă de la Târgu Neamț, Elena Preda și liderul de sindicat Gladior Andronache (amănunte aici). Cauza a ajuns pe rolul Tribunalului Neamț la finele lunii trecute.

luminta rozonschi
Maria Luminița Rozoschi

În acest nou dosar este vorba de măsluirea examenului de definitivare pe post pentru cei care au fost angajați la Ambulanța Neamț pe perioadă determinată, în timpul crizei sanitare din 2020. De această dată este vorba de bani pretinși și primiți pentru angajarea pe trei posturi de personal auxiliar, îngrijitoare curățenie. Totuși, procurorii DNA au făcut public doar numele Luminiței Rozoschi, ceilalți doi acuzați fiind trimiși în judecată ca „persoane fizice”.

elena preda
Elena Preda

„În perioada 02-18 mai 2022, Serviciul de Ambulanță Județean (S.A.J.) Neamț a organizat un examen pentru ocuparea unor posturi pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe perioadă determinată, în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, în temeiul Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1168/2022. În aceste împrejurări, inculpata Rozoschi Maria Luminița, desemnată președinte al unei comisii de examen pentru ocuparea a trei posturi de personal sanitar auxiliar (îngrijitoare curățenie), direct sau prin intermediul celorlalți inculpați, ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 4.000 euro (2.000 euro/candidat) pentru ca soțiile acestora să fie declarate admise”, conform DNA.

gladior andronache
Gladior Andronache

Cei doi care au remis banii cu titlu de mită către Rozoschi au fost puși sub acuzare pentru dare de mită. Au recunoscut faptele și au încheiat acorduri de recunoaștere prin care au primit pedepse de un an și 6 luni, cu suspendare. Rămâne de văzut ce vor stabili judecătorii în privința angajaților de la Ambulanță, de menționat fiind faptul că, pentru fapte similare, fraudarea concursului de angajare de această dată pentru asistenți medicali și șoferi, ei au deja la activ pedepse cu suspendare (amănunte aici și aici). (G.S.)

Articolul precedentPărinții cer Ministerului Educației afișarea notelor de la toți corectorii la bacalaureat și evaluarea de clasa a VIII-a
Articolul următorBărbat cercetat pentru furt, reținut în Vama Borș
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Sa vedem dacă dosarul va fi administrat de judecători asa cum a fost formulat de procurori, sau nu! Procurorii fac dosare bune, rele nu contează ajung la pensie cu pensii speciale și prostimea plateste !

Comentariile sunt închise.