0:00

O scrisoare deschisă transmisă de Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România (FePAL) Ministerului Educației a fost publicată ieri, 6 iunie, pe contul oficial de socializare al expeditorului. Prin scrisoare se cere emiterea unui ordin semnat de ministrul Ligia Deca prin care, începând cu această sesiune a examenelor de bacalaureat și evaluare națională la final de clasa a VIII-a, să fie mai multă transparență privind notarea la probe.

Părinții cer Ministerului Educației afișarea notelor de la toți corectorii la bacalaureat și evaluarea de clasa a VIII-a, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPărinții cer, în sinteză:

“1. La afișarea notelor la probele scrise ale Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului să apară notele acordate de cei 2 sau după caz 4 corectori din care a rezultat media ce a generat nota elevului, la fiecare probă;

  1. Să existe posibilitatea ca contestațiile elevilor să fie făcute după vizualizarea lucrării elevului în format digital (oricum lucrările sunt scanate). Astfel, se evită contestaţiile «în orb»”, precizează documentul citat.

Scrisoarea este rezultatul “solicitărilor părinților elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a”. Textul extrasului scrisorii așa cum a fost făcut public îl puteți accesa aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentACTUALIZARE Explozie și incendiu la un mare centru comercial: s-au înregistrat 13 victime
Articolul următorDe ce au fost inculpate cu repetiție trei cadre de la Ambulanța Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.