papagalii fara bilet

De când cu căldurile astea, bașca oarece ploi care-i bagă pe foncționari în birouri, de nu mai știu ce ne-o luat apa sau de-i luni ori joi, pe o seamă de contemporani de-ai noștri, din Madagascar, îi doare în bașcheți că ei e obisnuiți cu din astea. Dar nu e obisnuiți cu cele de pe la noi. Păi cum să te obișnuiești cu ceva care se vrea de est și nu trece de Roznov ? Că ne-o zis o șpionetă albă-n cioc și mărgele la mijloc, precum că la televiziunea unde se dă buletinuri de știri pentru tot estu` pătriei și-n folosu` cu-i dă banu` (să trăiț !) sunt oarece fierberi să se face o gazetă tot dă est, pe hârtie și pă ce se poate, ca să tremure regiunea și cei de regiune superiori, că deh, nu-i de colea să ai și gazetă, și teveu, și radieu, bașca porombei călători (care să ducă gazeta asta peste dealuri și câmpii – vorba unui vers din gimnaziu). Acuma, noi ne dorim ca să rupe gura târgurilor pe care o să le întâlnească în cale, și ne bucurăm că o să avem concurenție abrașă și dă regiune superioară la doi litri, că noi pregătim un rachiu de dude la pet de fag mioritic dă cinci litre.

Pe carismaticul lider leberal de la noi den județ l-o mâncat limba de la niște salată bărboasă și-o dat o dumă în popor, cam ca atunci când scapi grebla-n baltă. Sare stropi, dar mai mult te enervezi. Că cică colegii dă alianție îs de origini controlate, dar neîmbuteliați deplin, adecă mai au drojdie de feseneu și pecereu. Acuma, trecem peste truismul domniei sale, demn de ăsta den mijloc când să râde pă el, după trei kile de rachiu dă smochini păroase, da` nu ne putem abține, să nu ne râdem alături de pesedeii care să bucură pă ei din trei motive. Unu ar fi că au mai trecut la răboj o zbârnă că să fie motiv de divorț la rupere dă usele, doi, că le-o făcut reclamă gratis și al treilea că s-o mai trezit încă unu sărac cu duhu` care o să primească dividende din împărăția cerurilor în veacu` vecilor și așa mai departe. Amin!

Cumătru` ăsta al meu mă tot trage de-o aripă să-mi spuie ceva anonim, da` să se audă. Că cică i se zbate perciunele din dreapta de vreo două zile de când o auzit el că pesedeu vrea să se face mai apropiat de popor, pe care-l iubește cu chiote și taxe, mai ceva ca ăsta den mijloc pă doamna Nuți. E vorba să se face niște locuri dă partid, poreclite cluburi, dar care să nu face politikie și unde orișcine să dea cu jalba, ori pă anonime semnate, ori pă viu grai, dacă nu știe să miște den mâini. Acuma eu cred, ăsta den mijloc fiind adormit, că pesedeu` nostru ori are neuronu sfios la creieri, ori și-o cumpărat aspiratoare de înjurături, vorbe grele și de scădere, că de câteva luni bune participă și nu se bagă, joacă bașchet, se dă cu mașinile și alte zaiafeturi cu conectări și muzicanți tocmiți den capitală, de să rupe sandalele poporului de danț și voie bună, ca să nu zic de lipsă de asfalturi plătite de două ori la preț de unu`.

Articolul precedentSinaxar: Sfinții 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei. Sf. Mc. Apolonie, Vianor şi Siluan (post)
Articolul următorRăzboienii se îmbracă în haine de sărbătoare